Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 611 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 728 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 425 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 15 Loggenbloggen » Blog Archive » Programmera ajfĂ„n!

Programmera ajfÄn!

Ja, det var det dÀr med iPhone. Att man gott och vÀl kan spendera timmar med att spela patiens pÄ den har jag redan konstaterat. Faktum Àr att vÀldigt stora delar av mitt liv just nu kretsar runt denna lustiga telefon. Den som lÀst mitt presentationsinlÀgg frÄn i mÄndags vet redan lite om vad jag sysselsÀtter mig med pÄ dagarna, men det Àr kanske lika bra att förklara lite tydligare.

Jag Àr mitt uppe i ett spÀnnande projektarbete med tre klasskamrater och goda vÀnner. Tillsammans bildar vi ett superteam som just nu Àr i full gÄng med att starta aktiebolag. cocoa³ kallar vi oss just nu, men har ett nytt mumsigt namn med tillhörande frÀsig logotyp pÄ gÄng. Vi fokuserar helt pÄ utveckling av program till iPhone och har en hel uppsÀttning spÀnnande projekt pÄ gÄng. Den senaste veckan har mycket tid lagts pÄ planering av bolagsbildningen med allt vad det innebÀr, allt frÄn namn till ekonomisk hÄllbarhet.

ArbetsplatsHÀr, i vÄrt projektrum, spenderar vi
dagar och kvÀllar. Notera Steve pÄ tavlan.

Vi Àr ocksÄ i skarpt lÀge med vÄr första stora iPhone-applikation som snart Àr klar för testning och tangenterna knattrar flitigt i rummet under dagarna. För den som Àr lite mer tekniskt insatt Àr det Objective-C vi programmerar, allt i Apples mycket trevliga iPhone-kit. Det Àr ett spÀnnande sprÄk, och vi arbetar i det genomtÀnkta och moderna ramverket Cocoa Touch, ocksÄ en del av utvecklingskitet.

XcodeXcode, Apples egna utvecklingsmiljö, Àr
i princip uteslutande det verktyg vi anvÀnder.

Det Àr dock inte bara egen produktion som stÄr pÄ schemat för oss. Vi kommer ocksÄ, tillsammans med BTH, erbjuda sommarkurser i iPhone-utveckling. Detta blir BTH, vad vi vet, först i Sverige med och det kÀnns vÀldigt spÀnnande!

Leave a Reply