Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 611 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 728 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 425 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 15 Loggenbloggen » Blog Archive » Cypress Galaxy

Cypress Galaxy

Cypress Galaxy

NO SMOKING
SAFETY ✚ FIRST

Tittar man lite nĂ€rmare pĂ„ bilden ovan (och det kan man, för den den Ă€r uppladdad i 10 megapixel) sĂ„ ser man sĂ€kerhetsuppmaningen skriven under kommandobryggan pĂ„ den enorma kemikalietankern Cypress Galaxy som ligger precis utanför skolan. UngefĂ€r en gĂ„ng i mĂ„naden kommer ett av dessa enorma skepp frĂ„n Tokyo Marine och lĂ€gger an vid fabriken AAK pĂ„ andra sidan av piren. Om nĂ„gon dag beger Cypress Galaxy sig tillbaka till Tokoy och vĂ€ger dĂ„ runt 20.000 ton (om man ska gĂ„ efter tillverkarens hemsida). Den Ă€r dĂ„ fylld med vegetabiliska fetter Ă€mnade för allt frĂ„n att ha i choklad till att smörja enorma maskiner. Luktar gör det tyvĂ€rr ocksĂ„…

Det kÀnns lite som att AAK och hamnverksamheten Àr vad som driver resten av Karlshamn. Alla karlshamnsbor man trÀffar har en vÀn eller slÀkting som jobbar pÄ fabriken, och hamnen hÄller pÄ att bli helt enorm med nya EU-pengar och stora expansioner. Som student hinner man dock inte se mycket av det, pÄ BTH hÀnder saker stÀndigt. Utbildningar Àndras, studenter gÄr klart sina utbildningar, företag skapas och slungas ivÀg i nÀringslivet, allt gÄr sÄ snabbt sÄ man hinner knappt reagera. Jag har snart gÄtt hÀr i tre Är, det kÀnns som högst ett, men ÀndÄ har det hÀnt hur mycket som helst.

Solen har förresten tittat fram igen och nattens snölager tinar lĂ„ngsamt bort. Helt galet enligt mig, men vad ska man göra, vi bor ju trots allt i Sverige…

Leave a Reply