Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 611 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 728 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 425 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 15 Loggenbloggen » Blog Archive » Björn Herstad, Animail

Björn Herstad, Animail

Rakt in i verkligheten, ett inlÀgg, varje dag, i en vecka. I fredags smyglanserade vi vÄr nya sajt. Nu tÀnker du; vilken idiot lanserar affÀrskritisk struktur pÄ en fredag? Ja, det Àr vÀl hÀr nÄgonstans jag mÄste börja med en presentation dÄ det Àr jag som ska skriva denna vecka hÀr pÄ bloggen.

Björn Herstad

Björn Herstad - NÄgon gÄng kommer sommaren tillbaka.

Jag heter Björn Herstad och Àr VD för Animail, vi Àr den helt dominerande djuraffÀren pÄ nÀtet. Vi sÀljer hundmat, kattmat, kattsand och allt möjligt du kan tÀnkas behöva för ditt husdjur.

Det hela började en dag för mer Ă€n fem Ă„r sen nĂ€r jag blev trött pĂ„ att slĂ€pa hem hundmatsĂ€ckar. Jag behövde dessutom Ă„ka en rejĂ€l bit till en i och för sig mycket vĂ€nlig djuraffĂ€r som bara tog in just det foder jag anvĂ€nde pĂ„ bestĂ€llning. Vilket bök och stök. Detta borde nĂ„gon ta tag i, tĂ€nkte jag
 Sagt och gjort bestĂ€mde jag mig och körde igĂ„ng. Efter lite smĂ„hinder var vi igĂ„ng.  Som exempel kan jag nĂ€mna att leverantörerna inte ansĂ„g att en e-handel var en fackhandel pĂ„ den tiden och att de dĂ€rför leveransvĂ€grade. Vi tvingades dĂ€rför att öppna en liten elĂ€ndig ursĂ€kt till offline djuraffĂ€r för att lösa problemet. Nu har vi vĂ€xt till ett team pĂ„ 20 personer allt som allt och förra Ă„rets omsĂ€ttning landade pĂ„ knappt 50 miljoner.

Nu har ju inte detta nÄgot alls att göra vilken dag vi lanserade pÄ men de flesta orkar ju inte lÀsa sÄ hÀr lÄngt sÄ jag tÀnkte att det Àr vÀl lika bra att börja med det som lÄter bra. Hur som, orsaken Àr enkel; jag vill forcera. IT projekt drar alltid ut pÄ tiden och uppstÄr det ett fönster sÄ Àr det lika bra att anvÀnda det. E-handel Àr ju minst sagt sajtberoende och försenade och eller misslyckade projekt Àr alltid frustrerande, för hela organisationen. Men fredagar Àr faktiskt ganska bra i övrigt dÄ det tillsammans med lördagar Àr de tvÄ sÀmsta dagarna omsÀttningsmÀssigt för oss. Vi har dÄ ett lite lagom flöde av kunder och gÄr nÄgot fel kanske det Àr lÀttare att fÄnga upp.

Vi jobbar pÄ e-handelsplattformen Magento Enterprise och till vÄr hjÀlp att utveckla den efter vÄra behov har vi nÄgra superkillar frÄn en byrÄ vid namn Karlsson & Lord. De kom med tre man pÄ fredag förmiddag och installerade sig hos oss för att vara pÄ plats under sjÀlva lanseringen. FrÄn vÄr sida Àr det vÄr teknikchef David Wickström som planerat och lett arbetet. TyvÀrr Àr jag sjÀlv en teknisk analfabet men med bra medarbetare kan man ganska lÀtt hÄlla uppe skenet att man visst vet vad man hÄller pÄ med.

Sajten lÄg nere mellan 13-15, dubbelt sÄ lÄngt som vi hoppats men allt fungerade fint efter lite upprensningsarbete. Vi har haft flera i teamet som bevakat flödet i helgen och det Àr helt klart bÄde nervigt och lÀskigt att se vad som hÀnder med en helt ny sajt. Det har jag dock tÀnkt att Äterkomma till lÀngre fram i veckan.

/Björn Herstad, Animail

Animail har fÄtt en ny sajt

Animail har fÄtt en ny sajt

Tags: , , ,

2 Responses to “Björn Herstad, Animail”

  1. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Maria - Nordic Design Collective Says:

    Kul att se att allt gick bra i fredags! Och skönt att höra att du fortfarande tycker killarna pÄ Karlsson & Lord Àr grymma - eftersom jag precis börjat jobba med dem! ;-)

    Ska bli spÀnnande att följa din vecka pÄ bloggen!

  2. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 BjornH Says:

    Hej Maria, ja vi Ă€r fortsatt toppnöjda :) Är övertygad om att du kommer trivas med K&L. /Björn Herstad

Leave a Reply