Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 611 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 728 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 425 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 15 Loggenbloggen » Blog Archive » Förtroendet för svenska företag

Förtroendet för svenska företag

I mitt första blogginlägg så nämnde jag transparens. Att jag skulle försöka vara så transparent som möjligt med vad jag gör om dagarna. Därför känner jag att det sitter på sin plats att berätta om mitt missbruk.

Kaffe.

Denna drog utan dess like som jag sveper i mig dagligen. Vid lunch så har jag oftast tappat räkningen och väl hemma så vaknar jag fram och tillbaka och funderar på om det är för sent för att sätta på en ny panna.

Det värsta med mitt missbruk är att det uppmuntras. I går kom ett bud upp på kontoret med Starbucks nya espressoshots. Tjejerna på Edelman PR känner till min svaghet… Vi satt och pratade inför Edelmans Trust Barometer som de arrangerar årligen och jag fick lite färska siffror över förtroendet i olika medier för Sverige. Eftersom det heter sharing is caring så kommer det här siffror över hur mycket svenskarna litar på informationen om/från ett företag på följande plattform:

Blå färg representerar 2012 och röd 2013

Förtroende för bloggar i Sverige har sjunkit från 32 till 27%. Jag hade hellre sett ett ökat förtroende för bloggar men kan samtidigt förstå siffrorna. I mitt arbete stöter man på dagligen bloggar där det skrivs om allt från köksluckor till nya mobiltelefoner - allt för att få en länk till en produkt som ska ranka högt i sökresultatet. Och att det står en person/ett ansikte bakom bloggen betyder inte heller att det är en persons åsikter. Under förra året så har jag stött på flera bloggar som fiktiva personer som säger sig vara X med det enda digitala avtryck som finns från X är just denna blogg.

Om man tittar på siffrorna så har vi tappat förtroendet för svenska företag oavsett plattform. Inte så vidare positivt. Och att vi har tappat förtroendet för svenska företag från 27 - 21% när det kommer till spridningen av företagsnyheter och information i sociala medier känns nästan in i benmärgen. Det är ju nu som sociala medier tar fart! Men det är också nu som alla påhittade konton kommit igång. Kanske det som får oss att tappa förtroendet? Inte ens i sökmotorerna har förtroende ökat.

Men nu ska jag inte sitta här och presentera all data som Edelman PR har förberett. Då kanske jag får en avhyvling i vårt gemensamma kök. Jag måste komma tillbaka till att summera min onsdag och här i bloggen och även berätta om delar av min torsdag. För i dag har jag bland annat suttit i min kunds CMS och kontrollerat ändringar. Jag är inte riktigt klar än, men gillar att klämma in lite kvällsarbete. På dagarna kan det ibland vara svårt att hitta ett totalt fokus om man inte går och isolerar sig. Det händer så förbenat mycket roligt som också behöver min uppmärksamhet.

Jag avslutade onsdagen med att hälsa på hos min syster och mina syskonbarn. När Ella, min systerdotter på två år, fick veta att morbror Per skulle komma på besök, satte hon sig vid dörren och väntade.

Nu måste jag se till att avsluta min torsdag på Search Integration med mina sista puckar. Vill kunna gå hem med ett rent samvete ;)

Tags: , ,

Leave a Reply