Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 611 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 728 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 425 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 15 Loggenbloggen » Blog Archive » Online marketing frĂ„n en datingsajts perspektiv

Online marketing frÄn en datingsajts perspektiv

Jag heter Stefan Siegers @silverdolken och arbetar som online manager pÄ Jagodu. Jag har tidigare jobbat som internetkonsult pÄ Anegy och online-marknadsförare pÄ Compro. Jag har över 10 Ärs erfarenhet av att arbeta med strategier online och följer du mina tips sÄ har du stor chans att lyckas med din onlinekampanj.

Jagodu börjar hamna pÄ allas lÀppar. Snart kommer alla veta vad Jagodu Àr precis, som alla en gÄng inte visste vad spotify, napster eller match var osv. För i grund och botten sÄ Àr det varumÀrkeskÀnnedom som marknadsföring handlar om.

PÄ nÀtet finns det mÄnga sÀtt att marknadsföra sig. De mest klassiska idag Àr Facebook, Google Adwords och en hel del olika AffiliatenÀtverk dÀr Tradedoubler Àr den största. Man kan ocksÄ jobba med partnermedia dÀr man skriver partneravtal, vilket Jagodu har gjort med Nyheter24Gruppen.

Vad har hÀnt med marknadsföringen och vad kommer att hÀnda med marknadsföringen framÄt, och pÄ vilket sÀtt skiljer sig Jagodu mot de traditionella datingsajterna?

För att börja frĂ„n början pratar man pĂ„ nĂ€tet om nĂ„gra olika media. Köpt media, förtjĂ€nad media och Ă€gd media. Köpt media Ă€r den dĂ€r du köper din plats via FB-ads, Google Adwords, Affiliates och partners. FörtjĂ€nad media handlar om artiklar och annan content som skrivs om dig, och mĂ€nniskor som bloggar och skriver om dig utan att du bett om det. Nöjda kunder till exempel. Ägd media Ă€r den media som du Ă€ger sjĂ€lv som din egen blogg, Facebook, Google+, Twitter osv.

DÄ Jagodu Àr ett socialt datingnÀtverk tycker vi det Àr viktigt att vi jobbar med alla aspekterna av online marketing, och att vi Àr bÀst pÄ det. Annars blir vi inte speciellt sociala.

Traditionellt sÀtt och faktiskt fortfarande fungerar datingsajter som en kontaktsförmedlingsbyrÄ mellan mÀnniskor. Du gÄr in pÄ sidan, har en avancerad sökfunktion och söker pÄ det Älderspann och den plats dÀr du Àr intresserad av folk. Detta för oss Àr som att prata om tiden dÄ dinosaurierna fortfarande gick pÄ jorden. Vi gillar mycket mer att prata om den eran som Àr nu och som kommer att prÀgla oss nu och föralltid.

Genom att skapa ett vardagsrum sÄ har vi skapat möjligheten för folk att trÀffas och prata oavsett Älder och kön. Det Àr detta som gör det sÄ intressant ur en marknadsförares perspektiv.

Jag fĂ„r mĂ„nga gĂ„nger höra i mitt jobb som online-marknadsförare att vi mĂ„ste fĂ„ in rĂ€tt folk pĂ„ sajten. För mig handlar det om att fĂ„ in folk pĂ„ sajten. Facebook t ex gör det möjligt för mig att nĂ„ mĂ€nniskor i Sverige, Stockholm, och pĂ„ DjurgĂ„rden (Segementerat pĂ„ demografi). Och detta pĂ„ en detaljnivĂ„ som aldrig tidigare har varit möjlig. Google ger mig möjligheten att hitta alla som söker pĂ„ ”jag Ă€r singel” och ”jag vill dejta en tjej som Ă€r blond” (Sökord).

SÄ var börjar man nÀr man ska lÀgga upp sin onlinekampanj:

1. Först och frÀmst mÄste du sÀtta upp mÄl för din kampanj. Vad fÄr det kosta för mig att fÄ in en medlem? NÀr du vÀl har satt den summan kan du börja jobba med de olika kampanjerna.

2. Starta ett Facebook-konto dÀr du kan lÀgga upp annonser för din mÄlgrupp. HÀr har du ett auktionsförfarande som du har pÄ alla sajter idag. Se hÀr till att du inte överskrider din satta budget för en medlemskonvertering.

3. Passa pÄ att samtidigt starta din Facebook-sida för din Àgda media. HÀr har du din första möjlighet att skapa en buzz över din produkt. DÄ har du ocksÄ möjlighet att driva in likes till din sida för att senare rÀkna om det till konverterade medlemmar.

4. Starta ett Googlekonto. Du bör redan ha ett Analytics-konto som du nu kompletterar med Website Optimizer (A/B-testning), Webmaster tools (siteoptimering) och Google Adwords (köpa sökord).

5. Samma sak gÀller för Adwords som FB-ads; ha alltid koll pÄ din konverteringskostnad.

6. Beroende pÄ vilken bransch du har sÄ kan du ha ett eget Affiliateprogram eller sÄ kan du gÄ in i ett befintligt nÀtverk. HÀr har du det mycket lÀttare att rÀkna för du kan helt enkelt ta din mÄlkostnad för en konvertering och ge till dina affiliates. HÀr mÄste du dock hÄlla koll sÄ att kostnaderna inte skenar och det kan vara vÀrt att titta pÄ kvaliteten pÄ konverteringen.

7. Sen kommer vi till sist till partnermedia dÀr du pÄ nÄgot sÀtt mÄste rÀkna ut vad konverteringskostanden ligger pÄ. Partnermedia kan vara allt frÄn banners, integrerade undersidor, takeovers och e-mailutskick. HÀr sÀtter egentligen bara fantasin sina grÀnser.

Följer du dessa steg har du satt upp din första onlinekampanj nÀr det framförallt gÀller köpt media.

Leave a Reply