Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 611 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 728 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 425 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 15 Loggenbloggen » Blog Archive » Trustpilot eller Trygg E-handel: Vad skapar trygghet för kunden?

Trustpilot eller Trygg E-handel: Vad skapar trygghet för kunden?

En stor del av vÄr uppgift Àr att fÄ folk att vÄga handla av oss. Butik21.com Àr etablerat i min lilla vÀrld men de flesta mÀnniskor kÀnner tyvÀrr inte till oss. DÀrför jobbar vi stenhÄrt med att bygga förtroende och varumÀrke.

Idag Àr vi certifierade av Trygg E-handel och vi lÄter ocksÄ vÄra kunder utvÀrdera oss pÄ Trustpilot. Det Àr tvÄ saker vi gör för att skapa trygghet.

Trustpilot

Trustpilot Àr ett danskt företag som jobbar med kundomdömen. Anledningen till att vi fick upp ögonen för dem var att en dansk kund skrev en kort utvÀrdering av oss dÀr. Vi visste inte dÄ att Trustpilot fanns. HÀr Àr vÄr första recenssion. Sedan dess har vi tecknat ett abonnemang och uppmanar alla vÄra kunder att utvÀrdera oss. Nu finns vÄra utvÀrderingar under butik21.com lÀnk hÀr. Vi har idag 658 utvÀrderingar vilket Àr roligt och förhoppningsvis förtroendeingivande.

PĂ„ Trustpilot fĂ„r bara “riktiga” kunder skriva. Jag skriver “riktiga” med citattecken eftersom det idag finns mĂ„nga betalda inlĂ€gg pĂ„ exempelvis Amazon och iTunes.

PÄ Trustpilot sÄ skickas ett mail till kunder som bestÀllt dÀr de gÄr in direkt pÄ Trustpilots sida och utvÀrderar köpupplevelsen. Dels sÄ skriver kunden en kort utvÀrdering, dels sÄ sÀtter kunden betyg pÄ en skala 1-5.

Fördelen med Trustpilot för vÄra besökare Àr att det Àr riktiga kunder som genomfört riktiga köp. Fördelen för oss som e-handlare Àr att vi kan visa upp vad vÄra befintliga kunder tycker.

Det finns andra utvÀrderingsföretag som prisjakt och pricerunner men för oss Àr Trustpilot perfekt eftersom det Àr sÄ accepterat i Danmark och finns i hela Europa pÄ olika sprÄk. Vi kan till exempel lÀnka vÄra tyska kunder till en tysk version av Trustpilot.  Det blir anpassat efter kundens modersmÄl/marknad.

Trygg E-handel

Fördelen med en certifiering av Trygg E-handel Àr att det Àr Svenskt, startat av Svensk Distanshandel och har medlemmar som H&M, Halens och Stadium, vÀlkÀnda varumÀrken Àven utanför e-handelsvÀrlden.

PĂ„ Go kvĂ€ll (SvT) igĂ„r (29 nov) tipsades tittarna om att man kan e-handla sina julklappar (vilken nyhet!). De rekommenderade tittarna att i första hand handla av stor och vĂ€lkĂ€nd firma. De som absolut vill handla av en mindre aktör uppmanades man att leta efter kontaktuppgifter och organisationsnummer SAMT att företaget Ă€r certifierat. Jag tittade snabbt igenom programmet men de nĂ€mnde inte nĂ„got namn pĂ„ certifieringen förutom “svensk e-handel” vilket inte Ă€r en organisation vad jag vet.

FÄ saker skapar sÄ stor debatt bland mindre e-handlare som certifiering. PÄ ehandel.se finns en lÄng diskussion om certifieringens vara eller inte vara. Ni hittar diskussionen hÀr.

Det hÀr inlÀgget handlar inte om certifiering i sig utan om att fÄ kunder att vÄga handla.

Trygg E-handel Àr som vilken branschorganisation som helst, man arbetar för sina medlemmar och försöker förmedla budskapet att man tryggt kan handla av butikerna som Àr medlemmar.

Vilken investering Àr bÀst?

BÄde Trustpilot och Trygg E-handel kostar pengar. Vi har valt att se det som en investering, en del av vÄr marknadsföring. Men Àr det bra investeringar? Behöver vi bÄda?

Jag kĂ€nner till Trygg E-handel och de gör i princip alla som sysslar med E-handel. Men gör kunderna det? En person som e-handlar för första gĂ„ngen vill antagligen handla av ett företag hon kĂ€nner till som Clas Ohlson, H&M eller liknande. Men kan Trygg E-handel loggan uppvĂ€ga vĂ„rt “nĂ„got” svagare varumĂ€rke eller Ă€r det pengar i sjön.

Samma sak med recensioner frÄn Trustpilot (se hur vi jobbar med citat pÄ förstasidan pÄ butik21.com), skapar det en trygghet som gör att man kan lita pÄ oss eller spelar det mindre roll.

Idag tror jag att Trustpilot Àr det som spelar störst roll för oss. Det ger vÄra besökare möjlighet att se hur andra kunder upplever oss. Dessutom börjar vi faktiskt fÄ en ansenlig mÀngd betyg Àven om vi har en bit kvar till att bli jÀttestora.

Kan vi för den skull avsluta Trygg E-handel. Knappast, jag Àr övertygad om att alla de hÀr faktorerna samverkar för att ge kunden en ökad kÀnsla av trygghet för deras kommande eller pÄgÄende köp pÄ nÀtet. Jag tror istÀllet att nÀsta steg Àr att skaffa lokala certifieringar för varje land.

Men samtidigt Àr det hÀr nÄgot som jag tÀnker pÄ varje dag. Finns det bÀttre investeringar för att skapa trygghet?

Tags: ,

6 Responses to “Trustpilot eller Trygg E-handel: Vad skapar trygghet för kunden?”

 1. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Karl-Johan Says:

  Vi har haft Truspilot innan i ett Är. Abbonemanget tog slut i början av hösten och vi tittade pÄ statistiken. Vi hade 5% och man mÀrkte att en del klagade bara för att de kunde, medan mÄnga av de kunder som Àr nöjda orkade inte recensera. Om man rÀknar pÄ kostnaden, sÄ var detta verkligen inte vÀrt de fÄ recensioner man fick in.

  Kan tÀnka mig att mÄnga av deras mail hamnar i spam-lÄdan och dÀrför Àr frekvensen sÄ extremt lÄg.

  Bara slöseri med pengar, sÄ gÄ inte pÄ det om ni har en liten affÀr!

 2. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Richard Says:
  Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/kses.php on line 947 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/kses.php on line 948

  Hej Karl-Johan
  Om man har en liten butik och inte vill lÀgga pengar pÄ kundutvÀrderingar sÄ Àr exempelvis http://www.hittabutik.se ett alternativ. Problemet med hittabutik för oss var att vi fick mÄnga utvÀrderingar som var bra och det blev ifrÄgasatt av andra besökare pÄ hittabutik. DÄ fungerar det bra med Trustpilot dÀr det Àr sÀkerstÀllt att det Àr riktiga kunder.

  Visst finns det nĂ„gon recension som kanske inte Ă€r helt rĂ€ttvis men jag tycker generellt att det fungerar vĂ€ldigt bra och ger en bra bild. Även vi gör fel ibland och det tycker jag potentiella kunder har rĂ€tt att veta.

  Mvh
  Richard

 3. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Harry Says:

  Helt klar en tjÀnst som Àr för dyr. Kollade upp detta, efter att en vÀn har deras tjÀnst idag. FÄ recensioner, dyr mÄnadsavgift, seg kundtjÀnst nÀr de anmÀler falska recensioner, mm. Vet att han har det till mars eller april och kommer inte förnya.

  Tror han hamnar pÄ 70 kr per lagd recension, helt absurt tyvÀrr. Sedan har de en trappa pÄ hur mÄnga ordrar man har - de kanske borde ha betalning för hur mÄnga recensioner man fÄr, sÄ kanske de jobbar lite för det ocksÄ.

  Pengarna Àr mer vÀl spenderade pÄ Trygg e-handel eller Ehandelscertifiering tycker jag.

  Sedan nÀr man gÄr in pÄ deras sida sÄ ser man att massor av butiker Àr inte kunder dÀr, men de listar butiker ÀndÄ och hÀmtar recensioner frÄn pricerunner, kelkoo och ciao. De vill vÀl fÄ en att tro att de har sÄ mÄnga kunder i Sverige - en illusion.

  Bara misslyckat, men har man varit lite naiv och bundit sig för ett Är, sÄ fÄr man stÄ ut med det. Det Àr vÀl dÀrför deras avtal Àr ett Är och man skall betala allt direkt - no way back :)

 4. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Harry Says:

  Helt klar en tjÀnst som Àr för dyr, Àven som du skriver sÄ bidrar ju varje liten tjÀnst med lite i försÀljning kanske. Kollade upp detta, efter att en vÀn har deras tjÀnst idag. FÄ recensioner, dyr mÄnadsavgift, seg kundtjÀnst nÀr de anmÀler falska recensioner tydligen, mm.. Vet att han har det till mars/april och kommer inte förnya.

  Tror han hamnar pÄ 70 kr per lagd recension, dÄ det Àr en siffra jag frÄgade om, helt absurt tyvÀrr. Sedan har de en trappa pÄ hur mÄnga ordrar man har - de kanske borde ha betalning för hur mÄnga recensioner man fÄr, sÄ kanske de jobbar lite för det ocksÄ.

  Pengarna Àr mer vÀl spenderade pÄ Trygg e-handel eller Ehandelscertifiering tycker jag.

  Sedan nÀr man gÄr in pÄ deras sida sÄ ser man att massor av butiker Àr inte kunder dÀr, men de listar butiker ÀndÄ och hÀmtar recensioner frÄn pricerunner, kelkoo och ciao. De vill vÀl fÄ en att tro att de har sÄ mÄnga kunder i Sverige - en illusion.

  Bara misslyckat för SVerige ser det ut som, de kanske Àr större i övriga Europa, men har man varit lite naiv och bundit sig för ett Är, sÄ fÄr man stÄ ut med det. Det Àr vÀl dÀrför deras avtal Àr ett Är och man skall betala direkt för hela Äret. Det brukar vÀl vara sÄ för tjÀnster som inte vÄgar ha korta abbonemang för att kanske kunder försvinner snabbt.

 5. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Peter Says:
  Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/kses.php on line 947 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/kses.php on line 948

  Varningar för Trustpilot Àr mÄnga om man skulle prata med de som avslutar sina tjÀnster dÀr.

  LÀs mer pÄ ehandel.se, det det t.ex. beskrivs hur man som kund betalar för att generera innehÄll till sidan, men om man avslutar tjÀnster sÄ har man inte ens rÀtt att publicera sina egna recensioner, som man betalat för!

  http://www.ehandel.se/forum/marknadsfoering/3256-varning-foer-truspilot-och-deras-avtal.html

  Vi har kollat vÄr sida och den ger inget i trafik. Trustpilot i Sverige Àr bara dött, sÄ lika bra att hÄlla sig till system som fungerar; Pricerunner, Prisjakt.

 6. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Richard Says:

  Hej Peter och Harry. Jag tror ni bÄde kanske missförstÄr hur Trustpilot fungerar. Dessutom tycker jag att Trustpilots avtal Àr vÀldigt tydligt och klart. Som företagare Àr det viktigt att man noggrant lÀser de avtal som man skriver under.

  Sen Àr Trustpilot kanske inte en tjÀnst som passar alla men för oss har det fungerat vÀldigt bra.

  Mvh
  Richard
  butik21

Leave a Reply