Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 611 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 728 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 425 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 15 Loggenbloggen » Blog Archive » Håll koll på det användargenerade innehållet och gör bättre affärer på webben

Håll koll på det användargenerade innehållet och gör bättre affärer på webben

Med webben som kanal öppnar sig många möjligheter för dem som vill göra affärer. En hel värld av potentiella kunder väntar där ute när geografisk placering spelar en underordnad roll om du vill sälja något. Det är i många fall rätt okomplicerat att starta en verksamhet på webben, men man måste också komma ihåg att det är ett lite annorlunda sätt att göra affärer på. Exempelvis så är ju grunden i den onlinebaserade världen att du gör affärer med människor eller företag som du kanske aldrig har träffat och heller aldrig kommer att träffa.

Hur skapar man då förtroende utan att mötas öga mot öga? Alla har ju inte ett välkänt varumärke eller ett bra track record att luta sig emot. Min erfarenhet är att det, trots det, går att relativt snabbt att bygga förtroende i den digitala världen. Om man ser till att dels hålla hög kvalitet på innehåll, både sitt eget och sådant som ens användare genererar, och håller sajten säker och fri från bedrägerier så har man kommit långt. Självfallet krävs det att man arbetar fokuserat, antingen själv eller genom att hyra in expertis, och efter en strategi kring innehållet. Samtidigt bör man hålla sig a-jour med den senaste tekniken för att skydda sig själv och sina användare.

Om man tittar på e-handlare av olika slag så blir det allt vanligare att de har någon typ av användargenererat innehåll på sajten. I förmiddags hade jag en diskussion om detta med några ur vår säljorganisation. Jag ville veta lite mer kring vad våra kunder oroar sig för eller kanske snarare borde oroa sig för. Ganska snart satt vi i en diskussion om de potentiella risker som finns och varför det är viktigt att hålla koll på det användargenerade innehållet.

Vi kom fram till fyra huvudsakliga risker för webbaserade företag i relation till varför kvaliteten på användargenererat innehåll är viktigt:

  • Kommersiell risk – kan innehållet skapa problem för dig och dina annonsaffärer?
  • Risk kopplad till communityn – kan innehållet skrämma bort medlemmar/kunder?
  • Risk kopplad till varumärket – hur påverkas ditt varumärke av innehållet även om du inte är upphovsmannen?
  • Legala risker – är materialet lagligt eller riskerar du att rättsliga påföljder?

Ingen raketforskning, jag vet, men det är aspekter som våra kunder och potentiella kunder funderar över varje dag. Företag med mycket användargenererat innehåll har en hel del att stå i om de vill känna sig säkra!

/Martin

Leave a Reply