Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 611 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 728 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 425 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 15 Loggenbloggen » Blog Archive » Omvärdera din idé

Omvärdera din idé

Mr Green-övergångsställe i Österrike under lanseringen.

Mr Green-övergångsställe i Österrike under lanseringen.

Någon klok människa sade en gång att en startup sällan slutar med samma affärsidé vid starten som den har från början. Det stämmer nog inte alltid, men en spelare som verkligen lever enligt denna devis är Color.

Color började som någon typ av social app för att dela bilder på exempelvis fester. Jag installerade appen, men kunde aldrig testa den i praktiken då inte tillräckligt många på Malta hade den. Konceptet verkade inte riktigt fungera. I våras bytte Color affärsidé och nu har bolaget bytt koncept igen. Nu ser Color väldigt mycket ut som en amerikansk version av svenska Bambuser, dock integrerad med Facebook.

Huruvida Color kommer lyckas denna gång eller inte återstår att se. Vad som är sedelärande är emellertid att du inte bör sitta kvar med en affärsidé som inte verkar ha bäring i verkligheten. Gör om och gör om fort istället.

En som varit duktig på att hantera förändring när verkligheten inte riktigt stämmer med kartan är Weminds VD Urban Pettersson. Jag är en liten investerare i Wemind på såddnivå. På Powerpoint-stadiet var Wemind wtt bolag som skulle tillhandahålla KBT-terapi över nätet, särskilt avseende sömnstörningar. I dag driver Wemind utöver sin digitala verksamhet även stora fysiska kliniker i Stockholm och Göteborg med huvudsaklig inriktning på ångest, depression, sömn och stress. Dessutom kan bolaget erbjuda behandlingar mot ätstörningar och även bistå med parterapi. På kliniken i Stockholm arbetar 32 personer. Så det har hänt en del sedan Powerpointen med “Sömnklubben”.

Jag fick för övrigt tipset om Color via Annika Lidne (@Annika) på Twitter. Följ henne för många bra tips om diverse disruptiva / omstörtande företeelser i teknikvärlden.

Mikael Pawlo
CEO
Mr Green

Tags: , , , ,

Leave a Reply