Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 611 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 728 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 425 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 15 Loggenbloggen » Blog Archive » Webbstrategimöte

Webbstrategimöte

Idag jobbar jag alltsÄ med en ny webbstrategi. Hela förmiddagen har jag suttit i möte och diskuterat vÄr webbnÀrvaro. I den nya strategin vill vi fÄ in ett större helhetstÀnk, dÀr kopplingen mellan vÄr webbnÀrvaro och vÄr verksamhet i de fysiska bibliotekslokalerna blir tajtare. Dels vill vi fÄ till mer rörelse mellan dessa rum, dels vill vi fÄ en tydligare profil, bÄde vad gÀller budskap och formgivning.
 

Webbstrategimöte 

Bibliotekschef Rebecca och pr-guru Petra.

 

NÄgot av det allra svÄraste med att bedriva en biblioteksverksamhet Àr att vi ska finnas till för alla. Ofta Àr det det som gör det sÄ roligt och omvÀxlande att jobba pÄ ett bibliotek, men nÀr det gÀller att utforma tjÀnster och hitta rÀtt marknadsföringskanaler Àr det betydligt mer att tÀnka pÄ Àn om man kunde koncentrera sig pÄ en specifik anvÀndargrupp. DÀrför gick en stor del av mötet Ät till att bena ut vilka mÄlgrupper vi vill nÄ, vilka beteendemönster de har och vad vi kan göra för dem. SvÄra men oerhört viktiga frÄgor. Eftersom alla mÄlgrupper har olika förvÀntningar pÄ biblioteket, finns pÄ olika arenor och kan fÄngas upp pÄ olika sÀtt Àr det mÄnga parametrar att ta med i berÀkningen nÀr vi bygger en strategi.

 

Rent konkret Àr vi som bibliotek ocksÄ styrda av yttre faktorer pÄ ett annat sÀtt Àn vi skulle vara som fristÄende organisation. VÄr egen webbplats Àr en subwebb inom Lidingö stads webb, och vÄr sajt mÄste naturligtvis passa in i den övergripande strukturen bÄde vad gÀller layout, funktion och innehÄll. Samtidigt har vi som bibliotek helt andra behov Àn till exempel Àldreomsorgen eller skolan, som ocksÄ finns i stadens nÀtverk, och vi mÄste bygga en webbplats som motsvarar vÄra behov. Gemensam webb betyder ocksÄ gemensamma webbverktyg, vi kan inte bara vÀlja de system och applikationer som passar oss bÀst. Detta Àr nÄgra av de utmaningar vi försöker bemöta i den nya webbstrategin.

Leave a Reply