Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 611 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 728 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 425 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 15 Loggenbloggen » Blog Archive » Att presentera Digitala biblioteket pĂ„ 10 minuter

Att presentera Digitala biblioteket pÄ 10 minuter

En sak som Àr lite speciell med kommunala verksamheter Àr beslutsgÄngarna. De som ytterst bestÀmmer över inriktningen pÄ vÄr verksamhet Àr de lokala politikerna. Det Àr de som tar beslut om vilka mÄl som ska gÀlla för kultur- och fritidsförvaltningen (som biblioteket tillhör) och sedan Àr det upp till oss i personalen att organisera vÄr verksamhet sÄ att vi kan leva upp till mÄlen pÄ bÀsta sÀtt.
 
DÀrför tar vi alltid tillfÀllet i akt nÀr vi fÄr möjlighet att presentera biblioteket och vad som Àr pÄ gÄng hos oss. NÀsta chans blir pÄ ett nÀmndmöte om nÄgra veckor, nÀr vi fÄr hela 45 minuter till vÄrt förfogande. Dessutom kommer mötet att Àga rum hÀr pÄ biblioteket, vilket förstÄs Àr extra roligt.
 
Det Àr mycket som ska pressas in pÄ dessa 45 minuter. Idag trÀffade jag bibliotekschefen, chefen för barn- och ungdomsavdelningen och vÄr pr-bibliotekarie för att planera hur vi ska lÀgga upp presentationen.
 
Jag Àr ofta ute och pratar om hur vi jobbar med webb, digitala tjÀnster och sociala medier pÄ Lidingö stadsbibliotek, bÄde internt inom Lidingö stad och externt för andra kommuner. Nu kommer jag att fÄ 10 minuter till att presentera Digitala biblioteket. Det Àr mycket i sammanhanget, men mindre tid Àn jag brukar ha pÄ mig. DÀrför gÀller det nu att sÄlla och plocka ut det som politikerna behöver veta för att fÄ en riktig bild av vÄrt arbete med webben.

 

Min lista över möjliga saker att berÀtta om:

VÄra e-resurser, till exempel: 

 • e-böcker
 • e-tidskrifter
 • strömmande ljudböcker
 • musik
 • söktjĂ€nster

VÄra e-tjÀnster, till exempel:

 • information via chatt
 • omlĂ„n av medier
 • inköpsförslag
 • den interaktiva bibliotekskartan

VÄrt bibliotekssystem som ligger bakom webbkatalogen och som gör det möjligt att utföra biblioteksÀrenden via nÀtet.

VĂ„rt arbete med sociala medier, till exempel

 • blogg
 • facebook
 • twitter 
 • chatt

Leave a Reply