Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 611 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 728 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 425 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 15 Loggenbloggen » Blog Archive » Hur vår sajt blev svartlistad över hela världen

Hur vår sajt blev svartlistad över hela världen

Igår runt lunch uppstod ett smärre aber. Vi upptäckte att om man gick till vår sajt genom vissa Internetleverantörer så möttes man av en reklamsida för det amerikanska domänföretaget GoDaddy. Och plötsligt fungerade det inte heller att skicka mail från våra mailadresser. Något som är mindre bra om man bedriver en Internettjänst med 25 000 användare.

Jag såg hur det svartnade för ögonen på Johan när han upptäckte problemet. Inte bra alls.

GoDaddy

GoDaddy

Det visade sig att våra domäner stod på auto-renewal men att kortet som pengarna skulle dras från inte var giltigt längre. GoDaddy hade antagligen försökt maila oss men den mailadress som stod där var inte längre i bruk varför vi inte fått reda på det.

2 timmar efter att domänerna skulle autoförnyats pekade GoDaddy helt enkelt om vår sida till en egen sida full av annonser. Inte så snyggt.

Kanske lite klantigt av oss visserligen men så bör inte ett domännamnsföretag bete sig. Vi såg som tur var problemet direkt och åtgärdade det. Dock så ser vi fortfarande efterverkningar av ompekningen. Förhoppningsvis har dom gått över helt tills imorgon.

Synd vi inte såg denna sajt tidigare.

Vi kommer byta name server företag inom kort. Fast jag har hört att det inte ska vara så lätt att göra slut med GoDaddy. Har någon ett tips på hur man gör det lättast skriv gärna en kommentar!

7 Responses to “Hur vår sajt blev svartlistad över hela världen”

 1. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Jonas Lejon Says:
  Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/kses.php on line 947 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/kses.php on line 948 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/kses.php on line 947 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/kses.php on line 948

  Ajaj, GoDaddy är inte kända för att vara ett bra företag. Se http://nodaddy.com/. Jag testade ju nyligen några företag och deras DNS-tjänster, kolla här http://utvbloggen.se/hur-redundant-ar-dns-hos-webbhotellen/

  Go for Anycast!

 2. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Oskar Glauser Says:

  Bra tips Jonas! Vi kollar in det.

 3. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Anders Says:

  Hej,
  Du kan ju kontakta mig. Jag jobbar specifikt med att hjälpa företag att byta både registry och dns för samtliga domäner så man får en översikt. Du får också en faktura i efterskott för domänavgifter så dom alltid förnyas automatiskt oavsett om du hinner betala fakturan i tid.

 4. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Michael Persson Says:

  Hmm ja detta kan hända den bäste. Trixet med att ha en annorlunda email i sina konton som ma nalltid kan nås på och inte vara i behov at den egna domänen som stängs av, Då fungerar det ju inte osm sagt.

  Trodde dock att godaddy skulle kunna vara lite mer på allerten, ringa eller på något sätt kommunicera med er.

  Det ligger väl i bådas ansvar att vara tillgänglig på både email och framför allt att ha exempelvis en gmail address som alltid fungerar och där man kan bli kontaktad. helt enkelt.

  Lite klantigt dock men vem har inte tabbat sig i just denna fråga…

 5. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Wedholm Says:

  Helt klart tråkigt att era sajter och mail låg nere och besökarna möts av reklam. Jag måste dock, precis som du skriver, poängtera att det är ni som är ansvariga för att betala fakturor. Troligtvis står det någonstans i GoDaddys avtal att de pekar om domäner som inte betalas, men jag tycker varken det är snyggt eller god service. De borde ansträngt sig lite mer och kanske kollat upp kontaktuppgifter på sajterna när de inte fick svar på mailen de skickade till den övergivna adressen.

  Hur som helst står jag bakom ert beslut att lämna GoDaddy. Om det nu är värt något :)

 6. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Oskar Glauser Says:

  Håller med om att det var lite klantigt av oss. Vi får skylla på att det är mycket att hålla reda på när man driver en liten Internet start-up med stora ambitioner. Och vi löste problemet inom några timmar från att vi upptäckte det.

 7. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Camilo Says:

  Oj oj oj, nu sitter ni fast i Go Daddys klor. De kommer dra ner brallorna på er olja upp ordentligtand aim for penetration innan de släpper er.

  Försökte komma ur Go Daddys grepp en gång, tog mig sex månader och ett antal hot om stämmningar innan det lyckades. Gör jag aldrig om!

Leave a Reply