Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 611 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 728 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 425 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 15 Loggenbloggen » Blog Archive » Dag 3: “Where good ideas come from” och Facebook lokalt

Dag 3: “Where good ideas come from” och Facebook lokalt

Dag 3 pÄbörjades med en presentation av författaren Steven Johnson.
Steven skriver om innovation och hur och vad som gör att goda idéer blir till (se ett bra föredrag pÄ TED: http://www.ted.com/talks/steven_johnson_where_good_ideas_come_from.html). Hans senaste bok Àr framröstad till topp 10 business books pÄ Amazon och Àr best seller pÄ New York Times lista.

Som mÄnga andra innovationsforskare menar Johson pÄ att bland det viktigaste Àr att ha en lÀmplig miljö för att fÄ till innovativa idéer. Det kanske inte riktigt rÀcker att Äka pÄ konferens 1 gÄng pÄ kickoff per Är för att hitta alla goda idéer utan det gÀller att kontinuerligt fÄ upp en massa idéer som sedan kan födas ihop med andra idéer. Han Àr en stor föresprÄkare för konceptet kring crowdsourcing.

SjÀlvklart fick ocksÄ stora organisationer sig en dust av Johnson för deras oförmÄga att skapa de hÀr miljöerna och för att lÄta personer utforska idéer. Ett positivt exempel som sÄ ofta lyfts fram Àr t.e.x Googles 20%-regel dÀr de fÄr lÀgga 20% av sin arbetstid pÄ att utforska en affÀrsidé.
Det finns sĂ€kert en hel del att hĂ€mta i Johnsons tankar men han saknar den kommersiella delen av innovation, han diskuterar enbart hur man föder idĂ©er. Kanske blir det en nĂ€sta bok….

Steven Johnsons nya bok

Steven Johnsons nya bok

Dagen fortsatte med Emily White som ansvarar för lokalt sök pĂ„ Facebook, ett stort tillvĂ€xtomrĂ„de för dem. Emily har en bakgrund pĂ„ Google AdWords, som mĂ„nga av cheferna pĂ„ Facebook (kanske Ă€r det dĂ€rför Google precis höjde lönerna konsekvent med 10% och satte allas bonusmĂ„l som “uppnĂ„tt”).

Emily White, ansvarig för lokalt pÄ Facebook

Emily White, ansvarig för lokalt pÄ Facebook

Bland annat har de i USA lanserat Places och nyligen Deals (Äterigen, dessa deals!). De kombinerar Places (dvs. man checkar in pÄ en butik eller en restaurang) med Deals (nÀr du checkat in fÄr du ett erbjudande, för data visar att nÀr du vÀl Àr inne i en butik Àr konverteringsgraden extremt hög - dvs. man vill ha in folk i butiken och Àr beredd att betala för det).

Facebook tror stenhÄrt pÄ mobilt, 200 av deras 500 miljoner nÄr tjÀnsten via mobiler. De tror ocksÄ pÄ en stor möjlighet för smÄ- och mellanstora (lokala) företag att anvÀnda sociala medier (t.ex. social commerce, ökad dialog mellan kunder och företag).

2 Responses to “Dag 3: “Where good ideas come from” och Facebook lokalt”

  1. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Thomas Says:

    Jonas

    SpÀnnande att följa dina intryck frÄn seminarierna!

    /TK

  2. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Sven Says:

    Verkar som du hamnat pÄ ett bra event med mÄngfald av god input

Leave a Reply