Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 611 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 728 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 425 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 15 Loggenbloggen » Blog Archive » Interna microbloggar - mer samarbete och mindre mejl

Interna microbloggar - mer samarbete och mindre mejl

Nu har jag jobbat hemma under förmiddagen och det Àr strax dags att Äka in till kontoret. NÀr mÄndagen gÄtt Àr det som om Metamatrix-medarbetarna upplöses i bestÄndsdelar. NÀstan i alla fall. En del sitter kvar pÄ kontoret, en del jobbar hemifrÄn  och andra far ivÀg till kunder. För att hÄlla ihop oss anvÀnder vi Yammer som intern kommunikationskanal.

Yammer Ă€r ett internt microbloggsystem – som Twitter ungefĂ€r fast inom företaget. Vi anvĂ€nder det för att tala om var vi Ă€r, vad vi gör, för att be om hjĂ€lp, snabba frĂ„gor och svar rĂ€tt ut i luften, tips pĂ„ artiklar och trender – allt det som gör att vi hĂ„ller ihop som företag. SjĂ€lvklart slinker det med sociala uppdateringar, vĂ€rdelöst vetande och musiktips. Jag gillar det, det blir som ett socialt kitt som stĂ€rker företagskulturen.

Den största fördelen Ă€r att jag nĂ„r Yammer överallt - i telefonen eller i webblĂ€saren – annars skulle det ju inte funka. :) PĂ„ nĂ€tet finns mĂ„nga historier om hur interna microbloggar smyger sig in pĂ„ företagen. Och jag hĂ„ller med mĂ„nga av artiklarna, det minskar mejlskörden, stĂ€rker företagskulturen och hĂ„ller ihop företaget. HĂ€r Ă€r till exempel en lĂ€svĂ€rd artikel frĂ„n Computer Sweden: http://computersweden.idg.se/2.2683/1.286262/interna-mikrobloggar-ar-battre-an-twitter

Yammer Àr bara en av alla microbloggstjÀnster som finns. Det finns en rad andra verktyg som fungerar ungefÀr likadant.

NÄn som har testat och kan rekommendera nÄgot annat?

Tags:

Leave a Reply