Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 611 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 728 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 425 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 15 Loggenbloggen » Blog Archive » Hej! Pia Flodquist hĂ€r …

Hej! Pia Flodquist hĂ€r …

Hej allihop!

Pia Flodquist, webbstrateg Metamatrix

Pia Flodquist, webbstrateg Metamatrix

Den hĂ€r veckan Ă€r det mig ni ska fĂ„ följa, Pia Flodquist. Jag jobbar som webbstrateg och projektledare pĂ„ Metamatrix. Jag har jobbat med webb de senaste tolv-tretton Ă„ren – som redaktör, projektledare, webbansvarig, strateg med mera. Under den hĂ€r tiden har jag hunnit med att leda utvecklings- och förvaltningsprojekt bĂ„de som konsult och bestĂ€llare. Till största delen har jag arbetat inom ”organisations-Sverige” - hos myndigheter, organisationer, fackförbund och en stiftelse.

Fokus pÄ anvÀndarna
I jobbet som projektledare och strateg försöker jag ha nĂ„gon slags helhetssyn och ha fokus bĂ„de pĂ„ organisationens krav och pĂ„ anvĂ€ndarnas behov men utan att glömma bort redaktörernas arbete och förutsĂ€ttningar. Alla Ă€r inblandade i projekten och stĂ€ller krav bĂ„de pĂ„ utvecklingen och förvaltningen av en extern webbplats eller ett intranĂ€t och dĂ€rför tycker jag att alla Ă€r lika viktiga i projekten. Men allra viktigast Ă€r anvĂ€ndarna. Det Ă€r anvĂ€ndarna som ska utnyttja systemen och Ă€r inte de nöjda kommer de inte anvĂ€nda det – sĂ„ enkelt Ă€r det.

Men vem Àr Pia dÄ?
Som alla andra pusslar jag ihop min tid. Projektledare ena sekunden, mamma till tre barn (17, 14 och 10) nÀsta sekund och sen vÀnnerna, och sÄ mÄste jag fÄ tid över för mig sjÀlv. Det Àr viktigt. DÄ dansar jag egyptisk magdans eller överger Stockholm och sÀtter mig i bilen och Äker till mitt lilla 1800-talstorp pÄ den VÀstmanlÀndska landsbygden. VÀl dÀr gÄr jag i skogen, drÄsar i hÀngmattan eller tÀnder en brasa i gjutjÀrnskaminen och kurar skymning med goda vÀnner.

Om Metamatrix
I början av Ă„ret hamnade jag hos Metamatrix. Kort kan man sĂ€ga att vi Ă€r ett it-företag som utvecklar strategiska informationslösningar för företag och myndigheter med mĂ„nga informationsanvĂ€ndare. Det blir mĂ„nga stora intranĂ€t och externa webbplatser 
 sĂ„klart. Och att fĂ„ följa projekten frĂ„n idĂ©stadiet till fĂ€rdig lösning tycker jag Ă€r jĂ€tteroligt. Det Ă€r ju sĂ„ roligt att jobba med webb.

PÄ Metamatrix Àr vi ungefÀr 20 konsulter som jobbar och nÄgra av mina arbetskamrater kommer ni att fÄ trÀffa under veckan. Företaget har en omsÀttning pÄ 20 miljoner och vinsten ligger pÄ ungefÀr 10 procent.

Nu Àr det dags att rusa hem och laga mat till ungarna.

Tags:

Leave a Reply