Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 611 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 728 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 425 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 15 Loggenbloggen » Blog Archive » Får ni vara sociala på arbetstid?

Får ni vara sociala på arbetstid?

Förmodligen är det fritt fram att prata med allt och alla - både vid kaffemaskinen, vid datorn eller i matkön. Mailen går varm och telefonen ringer. Du pratar om, för och med kollegor - om eventet, om produkten, om projektet. Kanske bläddrar ni igenom senaste produktbroschyren, bilderna är snygga, vinklarna perfekta och ljussättningen fantastisk. “Läste Du senaste artikeln i kundtidningen”… Såg Du senaste klippet på Youtube?

“Nej, jag får inte titta på Youtube på arbetstid, inte Facebooka heller.”

Hepp, hepp!

Självklart bör alla anställda få tillgång till de kanaler där företaget är verksamt med sin kommunikation. Idag fick jag ex.vis ett mail från en kollega som skriver:

“Hej Erica,

Var nere på Elmia igår och träffade några svenska säljare. De tycker att det är jättebra att vi syns i sociala medier men de hade en fundering. Vi lägger ju ut filmer på Youtube om nyheter osv. men säljarna kan bara använda sina privata hemdatorer för att se dessa klipp. All tillgänglighet till Youtube är blockerad. Finns det något sätt att hjälpa våra säljare så de kan använda det som vi förser dem med”

Här har vi en hemläxa att göra - en internkommunikativ insats lär också behövas. Ett spår är att internt tillgängliggöra material, dvs access till kanalerna (en lättare brottningsmatch med ett antal IT-avdelningar), ett annat hur vi som anställda förhåller oss online, tonalitet, val av bilder och länkar osv.

Som anställd bör man tänka igenom vad man säger - oavsett om du är online- eller offline.

Så om du inte tänkt till ännu - gör det innan du bryter mot ditt företags Code of Conduct.

Det finns mycket mer att läsa om det här online förstås. Det här inlägget (Dra inte med mig av din öppenhet) av Fredrik Stenbeck gillar jag själv.

One Response to “Får ni vara sociala på arbetstid?”

  1. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Spinns Smurftips — Doktor Spinn Says:

    [...] Får ni vara sociala på arbetstid?“Här har vi en hemläxa att göra – en internkommunikativ insats lär också behövas. Ett spår är att internt tillgängliggöra material, dvs access till kanalerna (en lättare brottningsmatch med ett antal IT-avdelningar), ett annat hur vi som anställda förhåller oss online, tonalitet, val av bilder och länkar osv.” [...]

Leave a Reply