Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 611 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 728 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 425 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 15 Loggenbloggen » Blog Archive » Home, Sweet Home

Home, Sweet Home

Jag har mitt kontor hemma i lĂ€genheten. MĂ„nga undrar om det gĂ„r bra med disciplinen och frĂ„gar om jag inte vill ha ett “riktigt” kontor istĂ€llet. För mig fungerar det vĂ€ldigt bra just nu, men vi fĂ„r se hur det gĂ„r nĂ€r barnet kommer.

Den största fördelen för mig Àr att det helt enkelt Àr skönt att jobba hemifrÄn. Det Àr lugnt och stilla, jag kan jobba ostört och ta lÄnga pauser nÀr det passar mig. Dessutom har jag funnits till hands nÀstan dygnet runt för vÄr lilla hundvalp frÄn första dagen, vilket har gjort att Dumle Àr otroligt trygg och lugn. (Man ska ju inte lÀmna hundvalpar ensamma alls i början, och trÀna dem successivt under flera mÄnader pÄ att vara ensamma.)

Andra fördelar med att jobba hemifrĂ„n Ă€r förstĂ„s att slippa kontorskostnad, restid och reskostnad – men hĂ€r i VĂ€sterĂ„s hade resan inte varit mer Ă€n högst 10 minuter pĂ„ cykel, sĂ„ det Ă€r inget tungt argument.

Hur produktiviteten pÄverkas Àr olika frÄn person till person. En del behöver liv och rörelse omkring sig för att fungera bÀst, andra lugn och ro. Det kan ocksÄ variera mellan arbetsuppgifter. LÀs mer om hÀrarbete om du Àr intresserad.

Disciplin krĂ€vs ju oavsett om man jobbar hemifrĂ„n eller frĂ„n ett “riktigt” kontor. Jag har inga problem med att sitta framför datorn, och jag ser nĂ€stan aldrig pĂ„ tv under dagarna (bara nĂ€r jag trĂ€nar och ibland nĂ€r jag Ă€ter lunch). Problemet Ă€r snarare att göra rĂ€tt saker vid datorn, att göra det som Ă€r viktigt istĂ€llet för roligt. Och det Ă€r lika lĂ€tt eller svĂ„rt pĂ„ ett “riktigt” kontor som hemma, tycker jag.

Har du erfarenhet av att jobba hemifrÄn? Dela gÀrna med dig i kommentarerna.

One Response to “Home, Sweet Home”

  1. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Björn Sennbrink Says:

    Jobba hemifrÄn Àr som du skriver perfekt för att hÄlla nere kostnaderna. Visst Àr det trevligt med ett rum i ett glassigt kontorshotell, men i slutÀndan talar kassan om sina behov och dÄ kanske det var bÀttre att köpa de dÀr taxiresorna istÀllet för expressomaskinen?

    Jag har kontor bredvid sÀngen, precis som under IT-yran. Fördelar: NÀra till jobbet, nÀra till kaffebryggaren, nÀra till allt annat som kommer med hemmets bekvÀmligheter.

    Nackdelar: Det Àr oerhört lÀtt att bli distraherad just pga/tack vare alla bekvÀmligheter. SÄ vÀrst mycket motion till och frÄn jobbet blir det inte heller =)

Leave a Reply