Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 611 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 728 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 425 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 15 Loggenbloggen » Blog Archive » Kunden har inte alls rĂ€tt

Kunden har inte alls rÀtt

Pratade just med en kund för sÀkert fjÀrde gÄngen om samma sak. Och det Àr jag som ringt upp varje gÄng. Det kÀnns nÀstan pinsamt, men jag mÄste förstÄ allt i detalj innan jag kan hjÀlpa dem.

Kunden har begĂ€rt en offert pĂ„ vidareutveckling av ett bokningssystem, och varje gĂ„ng vi har pratat har jag börjat skissa pĂ„ en lösning i huvudet och skriva pĂ„ offerten. Men det har alltid slutat med att nĂ„got fattas, det har inte kĂ€nts “fĂ€rdigt”, sĂ„ jag har fĂ„tt ringa upp och stĂ€lla fler frĂ„gor.

Nu tror jag att jag har förstÄtt allt och som vanligt hade kunden blivit missnöjd om jag gjort precis som de sa första gÄngen.

Jag brukar jĂ€mföra med att köpa en digitalkamera. Som kund har man en önskelista eller kravspecifikation pĂ„ vad det Ă€r man behöver — lĂ„ng telezoom, mĂ„nga megapixlar, stor skĂ€rm. Men nĂ€r man vĂ€l köpt sin första kamera, mĂ€rker man att man egentligen borde ha stĂ€llt andra krav. Det viktiga kanske var bred vidvinkel, för nu fĂ„r man inte med hela sĂ€llskapet pĂ„ alla partybilder. Blixten kanske Ă€r alldeles för dĂ„lig, sĂ„ bilder inomhus pĂ„ kvĂ€llen fĂ„r helt fel fĂ€rger. Och kameran Ă€r olidligt lĂ„ngsam, sĂ„ man hinner aldrig ta kort nĂ€r barnen gör nĂ„got roligt som varar i ett par sekunder.

Jag förvÀntar mig inte att kunderna ska veta vad de vill ha. De har en tanke, och det Àr mitt jobb att lÀgga dem i psykologsoffan och dra ur dem alla detaljer och frÄga hur det kÀnns.

Leave a Reply