Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 611 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 728 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 425 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 15 Loggenbloggen » Blog Archive » Onsdag - när möten lyckas fylla hela dagen

Onsdag - när möten lyckas fylla hela dagen


09.00 Anländer till kontoret och möts av den alltid lika underbara synen som stavas - te, kaffe, frukt och kanelbullar. Våra seniorer (inte konsulterna då utan ett gäng underbara damer som ser till att sköta om oss) har kaffepannan kokande från tidig morgon och frukten från Hötorget doftar färskt och piggt.
Notera de alltid purfärska hembakta kanelbullarna i bakgrunden. Livsfarligt. Toppade på +6 kilo under vintern innan jag kom igång med träningen igen.
Fångar upp second breakfast och hoppar in i första mötet.

09.00-12.00 Brainstorming Jag och Frida låser in oss och stormar aktiviteter för kund som ska få en långsiktig PR-plan presenterad för sig. Vi har tidigare arbetat mycket med att skapa ambassadörer bland bloggar och vill fortsätta fokusera på dem men nu lägga i en växel till. Utmaningen är att se dem som de individer de är där alla har en egen agenda och ett unikt innehåll. Är man bara öppen inför det finns alla förutsättningar att lyckas.

Just det här rummet ligger perfekt på övervåningen så man ser alla som passerar utanför och som den junkie av social samvaro jag är är det svårt att inte hela tiden svänga upp dörren och släpa in en kollega för ett par snabba frågor.
Frida är superstrukturerad vilket förmodligen är skälet till att vi levererade precis det vi hade satt upp som mål att göra.

Det låter så himla klyschigt. Försöker jag frammana känslan av 2010 års Expressen Fredag-redaktion? Faktum är att det är så här det är. Jag älskar tempot och jag slås ständigt av hur enormt stimulerande det blir när man hela tiden arbetar med olika saker, med olika utmaningar och olika problemställningar.
Att ha ett så pass omväxlande arbete gör att man aldrig blir seg i huvudet.

12.00-13.00 Lunchmöte Jag och Daniel sätter oss ner för att göra det vi gör bäst. Äta lunch. Vi har cateringfirma som levererar mat till kontoret varje dag och kostnaden det belastar oss anställda med är så pass liten att det inte är värt att fundera över alternativ. Efter att ha hovrat runt samma område tidigare under två år på jakt efter god mat inser man att alternativen snart är uttömda och exakt hur många gånger kan man äta Bibimbap egentligen innan man tröttnar?
Trycker in en diskussion om hur vi ska gå till väga med en pitch vi precis påbörjat. Ren marknads-PR med klara säljmål gör att man måste fokusera på affären. Det blir lättare att följa upp och lättare för kunden att motivera investeringen.

13.00-15.00 Kampanjuppstart Jag och Lena har fått i uppdrag att stödja en kampanj med aktiviteter på bloggar. Nu gäller det att hitta de som passar kunden, som har en läsekrets som ligger rätt för målgruppen och som gärna visat sig samarbetsvilliga tidigare. Jag har slitit rätt hårt med att etablera personlig relation med många av dem - precis som PR-företag traditionellt byggt personliga relationer med journalister. Det har resulterat i att vi kan tala öppet med dem och känner de att vår idé passar hoppar de på tåget.
Samtidigt som vi sparar ner den sista filen kommer gästerna till nästa möte in genom entrén.
Det är nånstans här som jag inser att jag fortfarande har min ytterrock på mig vilket kan förklara att jag en stund tidigare funderat på vad som var fel med värmen.

15.00-16.00 Webbyråmöte Vi hjälper en kund att ta fram en ny bildbank och den strategi man ska ha för att kunna få bästa spridning på innehållet. Dagens första kanelbulle slinker ner medan jag hamnar i en hetsig debatt om CMS-system, open source-verktyg och en del förkortningar som Daniel lovat förklara för mig.


16.00 Letar efter ytterrocken. En snabb koll på nedre våningsplanet innan jag hittar den tryggt hängande på en av toaletterna. Får acceptera att jag doftar artificiellt äpple…
Några snabba ord med kollegorna och sen iväg till tåget.

Nu ska jag hem, hänga med Ludvig en stund och sen jobba vidare. Sena kvällar är ingen regel, men ibland, när dagen bara försvunnit iväg tillhör det ett nödvändigt ont.

Tillkommer så klart regelbundet uppdaterande av Tumblr, rensande av RSS-läsaren och eventuellt lite cupcakesbakande. Har fått för mig att en citronbotten med limefrosting och lite flagad kokos kan bli en vinnande kombo.

Tags: , , , ,

3 Responses to “Onsdag - när möten lyckas fylla hela dagen”

  1. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Johanna Says:

    Hahaha, tycker du skriver fantastiskt bra och underhållande Johan! Creed!

  2. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Smurftips — Doktor Spinn Says:

    [...] Onsdag – när möten lyckas fylla hela dagenMin kollega Johan Hedberg om en dag i livet som PR-konsult. [...]

  3. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 @collentine Says:

    intressant att ta del av:)

Leave a Reply