Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 611 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 728 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 425 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 15 Loggenbloggen » Blog Archive » ”Alla” talar om webbstrategi

”Alla” talar om webbstrategi

10.50
Även inom den offentliga sektorn talas det nu ofta om webbstrategier. På de flesta håll verkar det än så länge vara just prat och inte så mycket agerande (med några utmärkta undantag).

En fråga som många ställer sig är om det alltid krävs en specifik webbstrategi? Kan det inte vara så att andra strategidokument, t.ex. de för IT och Kommunikation täcker in webben? Min uppfattning är att man måste utgå från den egna verksamhetens situation. Det kanske inte alltid är nödvändigt, men jag tror att de allra flesta verksamheter ändå är betjänta av att en genomtänkt webbstrategi.

Nästa fråga är om en sådan ska vara knuten till en specifik webbplats eller en organisations hela digitala närvaro? Eller kanske behövs bägge delarna? Vad tycker ni?

Tags: ,

4 Responses to “”Alla” talar om webbstrategi”

 1. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Linnea Says:

  Varje organisation är ju unik, men är inte tydlighet en förutsättning för att veta vilken linje man ska arbeta utifrån? Om IT- och kommunikationsstrategierna tillsammans bildar en webbstrategi kanske man kan lyfta ut den för att göra den tydligare? Skrämmande många organisationer - har enbart erfarenhet från privata - tycks dessutom sakna tydliga kommunikationsstrategier och arbetar bara utifrån en vag tanke om vad man vill. Om man inte ser vägen är det väl lättare att köra i diket?

 2. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Christina Nilsson Says:

  Jag håller med till fullo!

 3. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Patrik Lundberg Says:

  Webbstrategin behöver idag innefatta hela digitala närvaron och knytas an mot verksamhetsmålen och kommunikationsstrategin (som oftast saknas). Min känsla är att offentliga verksamheter väljer att vara otydliga för att slippa ta ställning (mätbart) och välja en lämplig väg framåt. Är det för att vara bekväm och mindre sårbar?
  Självfallet så behöver information-kommunikation-IT involveras i hög utsträckning i framtagandet för att skapa en tydlig och hållbar strategi så att det inte blir en pappersprodukt.

  Håller oxå med Linnea!

 4. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Jonas Says:

  Det beror på vad man menar med ordet strategi. Vad ska definieras i strategin? Är strategin till för att veta vem man ska kommunicera med hjälper nog inte dokument från IT-avdelningen. Även om organisationen har en strategi för marknadskommunikation är det inte säkert att den täcker in hanteringen av alla typer av besökare till sin webbplats t ex.

  Traditionellt brukar företag definiera en huvudmålgrupp som all kommunikation ska riktas mot och den målgruppen känner man ganska bra. Men på sin egna webbplats kan man få besök av sekundära grupper som press, arbetssökande, användare av produkten (till skillnad från personen som köpt den). Man måste ta ställning till hur man tillgodoser dessa grupper också och då kan ett separat strategidokument för webben vara nödvändig om man vill vara effektiv.

  @Patrik Lundberg: Visst behöver man veta hur man ska hantera hela den digitala närvaron men ska man börja någonstans så börja med webbplatsen.

Leave a Reply