Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 611 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 728 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 425 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 15 Loggenbloggen » Blog Archive » Det tar 10000 timmar att bli duktig på något

Det tar 10000 timmar att bli duktig på något


View Larger Map
Klockan är 19:10 lokal tid i London. Har precis anlänt till hotellet som ligger precis vägg i vägg med Tottenham Court Road, alla teknikfantasters favoritgata.

Sitter och går igenom mail, bloggar lite och förbereder en presentation inför morgondagen. Kanske möter jag upp med en översättningsbyrå under kvällen som har någon slags mottagning. Men troligen blir det lugnt.

I bakgrunden är BBC One på. Det var precis ett väldans intressant inslag om kompetens. En typ med namn Malcolm Gladwell hade kommit fram till att grundregeln för framgång är att man har hållt på med något i 10000 timmar. Med andra ord träna på något ungefär 4 timmar om dagen i 10 år. I den egna boken ‘Outliers’ radar Gladwell upp exempel som Beatles, Tiger Woods, Bill Gates osv osv. Boken finns att köpa på nätet och den har fått en hel del uppmärksamhet tydligen.

Frågan man ställer sig: Om vår branch förändras så fort som den gör, hinner vi med att lägga 10000 timmar på något innan det är gammalt?

Nej, nu ska jag ta mig iväg till Hakkasan, en strålande Kinesisk krog här i London.

Tags: , , , ,

5 Responses to “Det tar 10000 timmar att bli duktig på något”

 1. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Salle Says:
  Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/kses.php on line 947 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/kses.php on line 948

  Intressant, påminner lite om Jeff Mosers exellenta bloggpost “What Does It Take To Become A Grandmaster Developer?”
  http://www.moserware.com/2008/03/what-does-it-take-to-become-grandmaster.html

 2. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 JohanRonnestam Says:

  De glömmer en sak: Taktkänsla. Jag har själv haft en enormt stor passion för programmering. Men, precis som music så har jag aldrig lyckats lära mig riktigt hur man verkligen blir en bra programmerare.

 3. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 rob Says:

  Gladwell är ju inte helt okänd direkt. Du har väl läst The Long Tail? Den tillhör i det närmaste kanon inom digital marknadsföring. Rekomenderas

 4. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 rob Says:

  …ute och cyklar ovan “The Tipping Poin”t heter ju boken…En grundkurs i marknadsföring.

 5. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 JohanRonnestam Says:

  Ah, se där. Ja, jag missade kanske halva spåret när jag hörde det.

  Longtail är strålande.

Leave a Reply