Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 611 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 728 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 425 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 15 Loggenbloggen » Blog Archive » Det Ă€r tufft i tobaksbranschen!

Det Àr tufft i tobaksbranschen!

Ett mycket populÀrt betalningsalternativ i webshoppar Àr förskottsbetalning via Bank- och kreditkort. Vi E-handlare fÄr betalt innan vi levererar och slipper faktureringskostnader. Kunden matar bara in sina kortuppgifter och behöver sedan inte tÀnka mer pÄ saken. BÄda parter blir nöjda!

TvÄ saker ska sitta pÄ plats nÀr man vill ha kortbetalning i sin webshop. Dels behövs en betalvÀxel och dels en kortinlösare, som vanligtvis Àr en bank. NÀr vi valde bank kollade vi upp att de hade en inlösenservice. Inga problem, det hade dem och vÄr bankperson skulle förmedla kontakten. NÀr vi valde vÄr webshopsleverantör sÄg vi till att de hade en fÀrdig koppling mot en betalvÀxel. Det hade dem, och dessutom ett ganska bra startavtal med Dibs, som Àr erfarna i branschen. So far so good.

En vecka senare ringer en handlĂ€ggare frĂ„n bankens inlösenavdelning, och meddelar ett Nej till kortinlösen pĂ„ grund av vĂ„ra produkter. TyvĂ€rr har de upprĂ€ttat en policy gentemot tobaksvaror, och tjĂ€nsten ”kortinlösen” kan vi inte fĂ„. NĂ„got snopen letar jag vidare bland de svenska bankerna. Nej, nej och Ă„terigen nej! Argumenten frĂ„n de svenska storbankerna varierar. Man hĂ€nvisar till allt ifrĂ„n “en policy, som stĂ„r fast” och ”den etiska aspekten” till “Nej, det gĂ„r inte”.

Det Àr uttröttande att jaga banker!

Det Àr uttröttande att jaga banker!

Efter ett tag hade jag betat av alla inlösare som verkar i sverige. Med hjÀlp av min sÀljare frÄn Dibs söker jag mig nu till utlÀndska kortinlösare. De brittiska bankerna tackade artigt men bestÀmt nej. En islÀndsk kortinlösare var intresserad (de tackar nog Ja till det mesta efter den ekonomiska hÀrdsmÀlta landet genomgÄtt).  TyvÀrr föll den tanken pÄ grund av tekniska detaljer.

Det enda alternativ som Äterstod för vÄr del var Payson, som har en kombination av en betalvÀxel och en inlösare. En helhetslösning, kort och gott. Vi var mycket vÀlkomna hos Payson, som dock inte Àr rÀdda för att ta betalt för sina tjÀnster. 3kr + 3% pÄ varje transaktion, dvs. 33 kr pÄ ett köp för 1000kr. Som tobaksförsÀljare fÄr man arbeta med smÄ marginaler och hög omsÀttning, och en kostnad som denna smÀrtar dÄ ordenligt.

En ljusglimt i det det hela Àr att Handelsbanken bad oss att Äterkomma efter 2-3 verksamhetsÄr, dÄ de kan se över inlösenfrÄgan igen. Tills dess ska vi koppla pÄ faktura som ett betalalternativ, och fortsÀtta leta efter en kortinlösare som vill ha vÄr verksamhet. Om Du som lÀser vet nÄgot om ett bÀttre alternativ Àn Payson, tveka inte att kommentera eller kontakta oss!

Nu vet ni hur det ser ut nÀr man Àr en liten aktör i tobaksbranschen. Men vi Àr inte bittra, nu Àr det dags att packa dagens ordrar!

5 Responses to “Det Ă€r tufft i tobaksbranschen!”

 1. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Boris Says:

  VÀrdelöst av banken.. Varför kan alla butiker, kiosker och krogar sÀlja tobak.. men bankerna Àr för fina? =/

 2. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Jonas Lejon Says:

  Trist instÀllning/policy av bankerna. Undrar vilken bank Swedish Match har..

 3. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Dan Nilsson Says:

  Lustigt att de nekar det. De lĂ€r ju vĂ€lkomna alla tobakshandlare som kunder….

 4. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Prestashop Says:

  Ni kan ju Àven ta en titt pÄ Moneybookers, de har lite bÀttre % Àn payson.

 5. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Henrik Nordstrom Says:

  Boris, Jonas och Dan: Ja alla fysiska tobaksaffĂ€rer, kiosker, krogar, ICA osv. har ju fungerande kortterminaler. Även de internetbutiker som sĂ€ljer snus till utlandet, inklusive Swedish Match’s egna utlandsförsĂ€ljning (swedishsnus.com), erbjuder kortbetalning enligt den traditionella modellen. Ingen etik och moral Ă€r inblandad dĂ€r.

  Bankernas instÀllning till oss, ja man kanske fÄr ta det personligt? PÄ nÄgot sÀtt gillar de inte vÄr affÀrsmodell. Det Àr vÀldigt mÀrkligt, dÄ en av vÄra snusleverantörer har en egen webshop för att sÀlja direkt till sina slutkunder, med vanlig kortbetalning. Jag har faktiskt, i en andra omgÄng hos de svenska bankerna, tagit upp dessa argument. SjÀlvklart kan de inte diskutera ingÄngna avtal med andra kunder. Jag börjar kÀnna mig tjatig, men det blir nog snart en tredje vÀnda hos bankerna. Min förhoppning Àr att de ger med sig med tidens gÄng.

  Prestashop/Prestaworks: Tack sÄ hemskt mycket för tipset, det uppskattas! Jag ska titta pÄ dem nÀrmare.

Leave a Reply