Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 611 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 728 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 425 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 15 Loggenbloggen » Blog Archive » “Medan våra kompisar tänker på barskolan, tänker vi på bokslutet”

“Medan våra kompisar tänker på barskolan, tänker vi på bokslutet”

TIll vänster: Henrik, Höger: Linus

Namn: Linus Liljegren
Är: E-handlare
Gör: Driver Snusbolaget.se med Henrik
Ålder: 19
Familj: Bror, mamma och pappa
Bor: Hos päronen

Namn: Henrik Nordström
Är: E-handlare och småföretagare.
Gör: Driver tillsammans med Linus E-butiken Snusbolaget.se.
Ålder: 19
Familj: Syster och föräldrar!
Bor: Hemma.

Snusbolaget.se
Gör: Säljer snus, nikotinfritt snus och roliga tillbehör!
Medarbetare: Två
Startade: September 2009

2009, Juli. Studenten, utspring, flakåk och många fester. Vi hade så kul! Men vi visste samtidigt vad som väntade under sommaren, och det var inte någon härlig strand. Nej, istället hade vi bestämt oss för att utmana oss själva. Vi skulle starta en E-butik som sålde Snus, och inte villket snus som helst, utan fokus skulle ligga på de små märkena.

Framtida studieplaner byttes mot affärsplaner. Sommaren präglades av många timmars kodknackande, photoshoppande och prissättning. Vi fick mycket hjälp från nyföretagarcentrum där våra olika handledare småfnittrade åt vår affärsidé. Men de gav oss också den entreprenörsmässiga grunden att stå på, även om deras tilltro till internets möjligheter var något begränsad.

Plötsligt var vi där, Snusbolaget.se skulle gå “live”. September. Det var nagelbitande. Man tittade på orderingången var 5:e minut, bara för att konstatera att det inte hänt något särskilt sen senast man kollade. Tiden gick bara snabbare och snabbare från den dagen. Det blev mer och mer att göra, och idag, två månader från start börjar det faktiskt rulla på riktigt ordentligt.

Vi är riktigt stolta över vad vi lyckats med hittills, men det finns så mycket kvar att förbättra! Den här veckan kommer handla om vår väg till att bli “Bäst på snus” och alla hinder där emellan. Hoppas det skall bli läsvärt!

/Linus & Henrik

3 Responses to ““Medan våra kompisar tänker på barskolan, tänker vi på bokslutet””

 1. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Pontus Says:

  Mycket intressant och roligt att läsa! Är själv bara 20 och har även jag gett mig in i näthandeln.

  Jag undrar dock hur ni verifierar beställarens ålder? Räcker det med att de skriver in sitt personnummer? Och godtar leverantörerna/snusbolagen det? Eller har ni någon annan typ av kontroll?

 2. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Linus Says:

  Tjena Pontus. Kul att höra att att du också har en nätbutik! Vart befinner du dig?

  Våra kunder uppger inte personnummer. Däremot granskar vi varje köp mot ett register som kan liknas vid en kreditupplysning. Något som är svårt att veja sig emot är utköp. Men det är exakt samma problematik som pressbyrån eller ICA har. Vid misstanke om att en kund inte har åldern ‘inne’ avbryter vi köpet och återbetalar kunden. Våra leverantörer har inte yttrat sig och jag har svårt att tro att de skulle göra det :)

  /Linus

 3. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Linus Liljegren Says:

  Juste nu glömde jag nämna, såg slipsen “Linus”. Sjukt snygg!

  /Linus

Leave a Reply