Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 611 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 728 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 425 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 15 Loggenbloggen » Blog Archive » Evolution, inte revolution

Evolution, inte revolution

De finns de som gĂ€rna flaggar revolution. Digital revolution. ”Du mĂ„ste Twittra, Du mĂ„ste blogga. Va, har inte ditt företag sin kundtjĂ€nst pĂ„ Twitter
 Det Ă€r ju en revolution pĂ„ gĂ„ng. HĂ€nger du inte med!?”

Revolution, nej knappast. Evolution, jajamen. HÀr kommer klyschan: vi hÄller pÄ med samma sak som de som ritade grottmÄlningar gjorde. NÀmligen kommunikation. Och det har vi alltid gjort. Kommunicerat. Evolutionen ligger i att verktygen har utvecklats. Men vi vill samma sak. Och vi drivs av samma sak som vi alltid har gjort. Samtalet och kommunikationen. Det Àr vÀl ingen revolution?

Ett lysande exempel pĂ„ det Ă€r LĂ€sarnas sida i tidningen Land. DĂ€r kan man skicka in en bild pĂ„ sin katt eller stĂ€lla frĂ„gor som ”Jag söker en krustĂ„ng till örngottsband.” LĂ€sarnas sida i Land Ă€r en analog variant av Facebook, Twitter, Blocket och Google.  Lusten till kommunikation Ă€r densamma – verktygen Ă€r olika.

Det vi som avsÀndare mÄste göra Àr att samtala med vÄra besökare - oavsett kanal och verktyg. Precis som det har gjorts i 20 000 Är. Med undantag för teve- och massmedieÄldern förstÄs. Men den tiden av envÀgskommunikation Àr ju över nu som tur Àr.

Oscar Werner sa det vÀldigt bra pÄ internetworld:

Facebook och sociala medier generellt Ă€r ett fantastiskt fenomen. IstĂ€llet för att bara pusha ut information handlar det om att hitta nĂ„got som engagerar folk. Det Ă€r roligt oavsett om det Ă€r pĂ„ internet eller inte. Facebook engagerar för att dina vĂ€nner engagerar. Det Ă€r inte Facebook i sig som engagerar.”

 

/Klas - som senast la upp en bild pÄ en ugnsform pÄ Facebook

One Response to “Evolution, inte revolution”

  1. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Micke Says:

    Kul att lĂ€sa din blogg som Ă€r mycket vĂ€lskriven, tĂ€nkvĂ€rd och rolig. Jag förstĂ„r att företaget du jobbar pĂ„ ligger lĂ„ngt fram jĂ€mfört med era kollegor i branschen nĂ€r det kommer till den “digitala revolutionen”.

    Keep it up!

    //Micke

Leave a Reply