Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 611 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 728 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 425 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 15 Loggenbloggen » Blog Archive » Möten, presentationer och statistik

Möten, presentationer och statistik

Fredagen gick snabbt. Jag skickade över en presentation till en Sogetikollega i Göteborg om Enterprise 2.0 och intranÀt.

Möten hos kunden. Synkningen pÄ ett storföretag bland projekt Àr inte att underskatta. Mötesprotokoll Àr det vÀrsta jag vet, en administrativ börda oftast, sÄ jag hÄller de enkla - ett mail eller en logg, helst ett blogg inlÀgg i teamets community. NÀr jag mÄste blir det mötesprotokoll.

Jag har sedan augusti levt med tvÄ almanackor som jag inte fÄr synka. Vissa kunder Àr mer hemlighetsfulla Àn andra, och jag kan respektera detta. Att hÄlla koll pÄ tvÄ almanackor, tre separata maillÄdor Àr upplagt för fel. SÄ nu ska jag testa med pappersalmanackan som jag tog med mig frÄn Sogetikontoret i veckan.

En kollega mailade en lÀnk om lönestatistiken i i it-branschen. Jag blev arg! Medellönen i Sverige för it-projektledare skiljer för mycket mellan kvinnor (33 000) och mÀn (36 000). Jag blir arg och upprörd. Skillnaden i lön beror pÄ en mÀngd olika faktorer sÄsom yrke, Älder, utbildning och inom vilken del av arbetsmarknaden som arbetet utförs.

IT-konsultföretagen söker kvinnor jobbar hÄrt med att fÄ in fler kvinnor - vissa erbjuder tipsbonus för anstÀllda som rekommenderar kvinnor som sedan blir anstÀllda pÄ företaget.

HÀr Àr ett tips som garanterat gör att fler kompetenta kvinnor söker sig till er. Se till att ni kan visa i siffror varför en kvinna ska jobba hos er - se till att snittlönerna för mÀn och kvinnor ligger pÄ samma nivÄ. Och skryt med dem! Se till sen att det finns förebilder och karriÀrvÀgar att ta, att ni stöttar kvinnors utveckling pÄ företaget som expert inom och att kvinnorna i ledningsgrupper inte hittas endast pÄ de tradtionellt kvinniliga poster: HR och Marketing; att det finns proportinerligt mÄnga kvinnor pÄ alla ledarnivÄer.

Leave a Reply