Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 611 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 728 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 425 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 15 Loggenbloggen » Blog Archive » Tystnad. Tagning. Action!

Tystnad. Tagning. Action!

Tiden rann ivÀg och inget inlÀgg landade hÀr i fredags, sÄ jag avslutar idag kort innan nÀsta bloggare tar över.

SĂ„ ni som har följt mina tidigare inlĂ€gg har nu helt klart sig för teorin kring det hela, eller hur? Ni har full koll pĂ„ er kommande E2-strategi… eller nej.

Avslutningsvis vill jag vara lite praktiskt, ge er lite tips & rÄd - peka ut en riktning och sedan fÄr ni sjÀlva vÀlja att följa den. Helst ska ni ju, sÄ klart, skrida till handling. Action!

Var börjar man? Först fĂ„r man bestĂ€mma sig vilken del som Ă€r mest intressant just nu. Wiki? Blogg? Sociala nĂ€tverk? Svaret hittar du nĂ€rmast dig sjĂ€lv. Vad behöver du och din avdelning mest, helt enkelt vad saknar ni nĂ€r det gĂ€ller internpublicering. Är det krĂ„ngligt? Har ni inte behörigheten? Har ni inte utbildningen? SĂ€tt samman en lista pĂ„ det ni vill göra, det Ă€r inte sĂ„ svĂ„rt som det kan lĂ„ta.

Det Àr oerhört viktigt att hÄlla det nÀrma dig sjÀlv. Drar man igÄng en global/central satsning pÄ detta dag ett sÄ har ni en riktigt tuff utmaning framför er. Börjar litet. Skala upp sedan. Men glöm inte att förankra det lÀngst upp.

För att ge lite vÀgledning i nÀr man anvÀnder vad, sÄ kan det exempelvis se ut sÄ hÀr:

  • SĂ€ljchef mailar veckorapporter till sin avdelning = Blogg
  • Marknadsavdelning jobbar flitigt med todo-listor i bilagade dokument = Wiki
  • Jag hittar inte mina anteckningar, var har jag lagt/sparat dem? = Wiki
  • Jag behöver hitta expertis/kompetens = NĂ€tverk
Och sĂ„ vidare. Kort sĂ„ Ă€r bloggen ett sĂ€tt att fĂ„ ivĂ€g ett “statement” som sedan flitigt kan diskuteras i kommentarerna. En wiki Ă€r dĂ€remot en gemensam whiteboard som alla klottrar i, kompletterar och rensar upp.

Ett av de enklaste och viktigaste tipsen Àr: Gör det du redan gör. Titta pÄ min exempel ovan - kan du hitta liknande hos dig? Garanterat. DÄ har du en wiki eller blogg! Uppsida? Allt blir sökbart, arkiverat och du nÀrmar dig nirvanat - att googla sitt egna wikipedia.

SÄ. Ett par avslutande rÄd.
  • TillhandahĂ„ll verktygen men lĂ„t engagemanget komma underifrĂ„n - dĂ„ sprider sig anvĂ€ndarglĂ€djen.
  • SĂ€tt upp ett “gentlemen’s agreement” om hur wikis och bloggar anvĂ€nds i verksamheten. SĂ€tt inte behörigheter.
  • Ha inte för höga förvĂ€ntningar. Det kan ta upp till ett Ă„r innan du ser den fulla effekten.
Sist, men det viktigaste rÄdet: Det Àr bÀttre att be om förlÄtelse Àn tillÄtelse. Var en intraprenör och ta tag i detta om du inte blir hörd. Du kommer bli en hjÀlte!

Med detta lÀmnar jag Loggenbloggen och hoppas att ni som följt just denna veckan har fÄtt nÄgot ut av det. FrÄgor pÄ detta? Massor! Du hittar mig pÄ twitter.com/rickardhansson om du vill stÀlla frÄgor direkt, tveka inte. Det finns inga dumma frÄgor, det Àr bara j*vligt dumt att inte stÀlla dem.

Over and out…

Tags: , ,

Leave a Reply