Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 611 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 728 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 425 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 15 Loggenbloggen » Blog Archive » Besserwissers. Nej tack.

Besserwissers. Nej tack.

BerÀttigat nog sÄ frÄgade min fÀstmö mig efter att lÀst de tvÄ föregÄende inlÀggen (Det svajar & Being a Champ) att vad Àr syftet? Vad tjÀnar man pÄ detta? Vem?

Jo du, nu kommer Evil Corp killen fram i mig, sÄ det sjunger om det - för det Àr mÄngt om mycket sett ur ledningens perspektiv. Inte individens.

NÀr man lÀgger en Enterprise 2.0 strategi finns det en central punkt, eller kalla det mÄl, som man strÀvar efter.

Det Ă€r att extrahera kunskapen i företaget till sökbart innehĂ„ll - “drain the brain” pĂ„ medarbetarna, helt enkelt. Ett steg till. Jag vill ta död pĂ„ nyckelpersoner. MissförstĂ„ mig rĂ€tt - jag menar inte att nĂ„gon frĂ„n ledningen ska springa runt med ett samuraisvĂ€rd och “choppa” huvud - utan jag vill att företaget ska göra sig oberoende av just nyckelpersoner.

Detta lĂ„ter ju som det gĂ„r stick i stĂ€v med det jag tidigare skrivit, dĂ€r jag hyllar individen - titeln Ă€r irrelevant, jadijadi… Men nej. Vad man utvinner i en Enterprise 2.0 strategi Ă€r den verkliga informationshierarkin i ditt företag, inte den bestĂ€mmande.

Jag vet inte hur mÄnga gÄnger jag upptÀckt att den riktiga stjÀrnan pÄ ett företag Àr inte den som Àr verbal pÄ mötena. LÄter mest. Skriker högst.

Det Àr den eftertÀnksamma typen som behöver tid pÄ sig för att formulera sig. I en lyckad E2-strategi sÄ kommer denna individen fram och en ny informell kunskapshierarki utkristalliseras. Besserwissers utmanas. För att inte tala om mellanchefer i stora organisationer.

MÄlet. Den centrala punkten. Det Àr vad det handlar om för företaget. Att lyfta fram stjÀrnorna som inte tÀnker tvÄ gÄnger innan de delar med sig. De har ju lÀngtat efter det.

——————-

Idag har varit kontorsdag - YES - man fĂ„r sĂ„ jĂ€dra mycket gjort. Dagens agenda har varit att styra upp det vi kallar “old-sales” och “new-sales” och hitta en bra balans, vilket jag tycker vi har. Utöver det har vi ritat vidare pĂ„ vĂ„r strategi för digital nĂ€rvaro - webbplatser, tjĂ€nster, nyckelpersoner, etc. Vi fĂ„r se vad det resulterar i.

Ny kund dessutom - IBS - gött! All heder till Pia Kjellerup som har varit min fighter pĂ„ insidan. HĂ„ller pĂ„ med installationen och sedan ska vi köra “the blog & wiki dance” sĂ„ vi fĂ„r igĂ„ng de kreativa krafterna. VĂ€ldigt positiva signaler frĂ„n vĂ„r partner XLENT gĂ€llande en ny - milt sagt - stor kund.

DĂ„ tuffar vi vidare…

Tags: ,

Leave a Reply