Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 611 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 728 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 425 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 15 Loggenbloggen » Blog Archive » Thai, FB och jul

Thai, FB och jul

Ibland Àr det lite krÄngligt att jobba hÀrute pÄ DjurgÄrden. Man springer inte precis nÄgra snabba Àrenden pÄ lunchen. Om man inte har ett Àrende till Vasamuseet eller Nordiska, förstÄs. Men dagar som idag nÀr sensommarsolen ger oss ytterligare möjligheter att ladda batterierna inför vintern, Àr det helt lovely.

Min kollega MĂ€rta och jag har haft lunchmöte för att dra upp planerna inför jul. Hon Ă€r ansvarig för marknadsföringen av hela Skansens julprogram och det Ă€r ingen liten aktivitet: fyra julmarknadshelger, Lucia, nyĂ„r och Isen brinner. Och sĂ„ allt det som Skansen bjuder pĂ„ i adventsveckorna - missa inte det! MĂ€rta hĂ„ller i hela marknadsplanen och jag var inkallad för att snacka jul pĂ„ webben förstĂ„s. Vi bestĂ€mde oss för att ta mötet pĂ„ “Thaivagnen”, en liten husvagn vid vattnet dĂ€r thailĂ€ndska damer sĂ€ljer underbar mat. Att sitta pĂ„ bryggan i solen, Ă€ta stekta nudlar och prata om julen ger en lĂ€tt absurd kĂ€nsla men oktober stĂ„r för dörren och det Ă€r hög tid att börja planera. NĂ„got som MĂ€rta Ă€r mĂ€stare pĂ„ och som vanligt Ă€r hon vĂ€l förberedd med en fullmatad mötesagenda, statistik frĂ„n tidigare aktiviteter och förslag och idĂ©er pĂ„ vad vi kan hitta pĂ„ i Ă„r. Vi Ă€r bĂ„da rĂ€tt övertygade om att kraft och pengar bör satsas digitalt i större utstrĂ€ckning Ă€n tidigare Ă„r.

Förra Äret hade Skansen en julwebb men den Àr saligen avsomnad och kommer inte att ÄteruppstÄ mer Àn till vissa delar. Det Àr lite synd, tycker jag för det var en himla bra idé. Hur som helst, MÀrta vill att vi gör en Facebook-app av en gammal svensk julsed (talar inte om vilken, just nu) och vi kommer överens om att jag ska hitta nÄgon som kan fixa det. Ett perfekt exempel pÄ hur gamla traditioner kan fÄ nytt liv pÄ webben.

Men hur gör vi med resten av utbudet? Skansen har sĂ„ otroligt mycket att bjuda pĂ„ kring jul och vĂ€ldigt mycket av det skulle gĂ„ att göra riktigt bra webb av. Vi funderar vidare och landar i en rimtĂ€vling, nedladdningsbara recept, webbjulkort och en hel del annat. Webbutiken har förstĂ„s en sjĂ€lvklar plats i julkampanjen ocksĂ„. Den lanserades lagom till första advent förra Ă„ret och dĂ„ hade vi en julklappsrimstĂ€vling pĂ„ butiksbloggen. Jag skrattar fortfarande Ă„t en del av bidragen eller vad tycks om detta: “Klang och kling, dingeling, klocka pling, ljus i ring.”? Kan du gissa vilken produkt det rimmades till? Om inte, har du svaret hĂ€r.

God jul!

Leave a Reply