Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 611 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 728 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 425 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 15 Loggenbloggen » Blog Archive » Att vara kreativ när man är stressad

Att vara kreativ när man är stressad

Igår sent på eftermiddagen hade vi möte med vår byrå. Vi ska köra en kampanj för projektabonnemanget Team Edition. Den ska gå i sju länder och lanseringen är i början av oktober. Tiden är knapp och det finns inte utrymme för ändringar. Presentationen började och vi kände nästan på en gång att de var inne på fel spår. Genast kom oron och jag tänkte - hur ska det här gå, vi som ska presentera det här för de andra marknaderna dagen därpå. Det fanns ingen tid för ändringar. Hur skulle vi hantera det här? Min chef började då pedagogiskt att styra diskussionen. Han ville att vi skulle ”tratta ned” diskussionen. Vi började stort och diskuterade endast vad vi tyckte om grunden, om iden.

Sedan gick vi vidare och diskuterade hur flödet i kampanjen skulle vara. Med det så menar jag de steg som den potentiella kunden ska gå igenom. Besökaren kommer från tex en banner, klickar, kommer till landningssida, och sedan agerar. Med det här tillvägagångssättet så hade vi en effektiv brainstormingsession och det blev ett lyckat resultat.

När man ska komma på en bra ide och koncept så är det oftast lättare att utgå ifrån någonting och se möjligheter i det. Jag tycker att det blir mer konkret då. Det är svårt att vara kreativ i en stressad värld. Det jobbigaste jag vet är möten då vi ska brainstorma. Om någon säger - kom igen nu börja spotta fram idéer så har jag garanterat inga idéer alls. Det finns en hel del brainstormingstekniker och en teknik som vi prövade för ett tag sedan var att vi uppmanades att skriva ned på post-it lappar med allt som vi kunde associera till ett speciellt ämne. Det var bra för man bara skrev utan att reflektera.

Resultatet av vår senaste brainstorming

Resultatet av vår senaste brainstorming

Nu ska jag strax in på mötet med alla våra länders Sales & Marketing Directors. Det gäller att få med sig alla länder och det är en stor utmaning.

Tags: ,

3 Responses to “Att vara kreativ när man är stressad”

 1. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Mats Says:

  Lycka till med kampanjen!
  Jag antar att koordineringen kan vara knepig m a p olika projektkultur i olika länder.

 2. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Matilda Guillem Says:

  Tack Mats. Ja, koordinering mellan olika projektkulturer är knepigt men det är också det som är utmaningen och oerhört lärorikt.

 3. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Berger Brosa Says:

  Ja, brainstormning är jobbigt. Jag har ibland arbetat på avdelningar där program-/webb- utveckling är en sekundär funktion, men ändå förväntats bidraga med idéer för att stärka hela verksamheten.

  Vad säger man då [för att inte verka helt bortavarande]? Jo: Vi satsar på att konvertera alla direkta ADO-anrop till databasen till att gå via Stored Procedures för att få snabbare respons och högre säkerhet. Och jag tror att Matilda vet vad en Stored Procedure är ….

Leave a Reply