Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 611 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 728 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 425 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 15 Loggenbloggen » Blog Archive » Hur utvĂ€rderar vi kampanjer i social media?

Hur utvÀrderar vi kampanjer i social media?

Morgonpigg som jag Àr sÄ var jag hÀr tidigt i morse. Det Àr skönt att vara hÀr innan alla andra kommer in. Man fÄr en lugn stund med sin kopp kaffe. Idag sÄ möttes jag av min chef Patrik och vÄr VD Pelles glada tillrop att vi igÄr hade slagit rekord i antalet nyregistreringar. Hur kommer det sig? Var kommer alla dessa nyregistreringar ifrÄn?

Vi har nyligen lanserat en ny produkt. Det Àr ett planeringsverktyg som vi kallar Projectplace Planner.


Den
1 september slÀppte vi den som en gratis betaversion. För oss Àr det viktigt att fÄ in mÄnga betatestare. Vi vill gÀrna fÄ in sÄ mycket feedback som möjligt för att förbÀttra produkten. Eftersom mÄlet med kampanjen Àr att fÄ in sÄ mÄnga anvÀndare sÄ satsade vi pÄ att göra leaddrivande aktiviteter. För oss sÄ fungerar utskick av olika slag med olika mediehus vÀldigt bra. SÄ det var ett sjÀlvklart medieval för kampanjen, men vi tÀnkte att nu sÄ har vi en betaprodukt som vi vill fÄ feedback pÄ och skapa en dialog med anvÀndare. Skulle vi inte prova pÄ att göra en kampanj i social media? DÀr kan vi nog komma nÀrmare anvÀndare och vi kan lyssna av vad de tycker. Vidare sÄ riktar Projectplace Planner sig till individen. Planera Àr nÄgot vi alla gör. Vi behöver inte ha ett projekt pÄ gÄng för att planera. Sagt och gjort vi prövade social media.

Det hÀr Àr första gÄngen som vi gör en aktiv kampanj i den vÀrlden sÄ vi kÀnde att det var dags att pröva pÄ. Vi tog hjÀlp av byrÄn Suddenly och Domingo PR. Resultatet blev ett Facebook quiz dÀr man fÄr reda pÄ vilken typ av projektledare man Àr. Vi skapade Àven en tÀvling dÀr vi uppmuntrar att sprida nyheten om Planner och uppmuntrar feedback. Priset Àr en iPhone till dig och din vÀn. Vi har spridit tÀvligen genom Facebook, Twitter och försökt att fÄ bloggare att skriva om Projectplace Planner. Hur kan vi dÄ försöka utvÀrdera och mÀta vad vÄr investering i social media har gett? Vi vet hur mÄnga som har tagit quizet i Facebook och vi kan se i Analytics varifrÄn besökarna kommer, men vi kan inte veta hur mÄnga som verkligen signar upp sig och testar. Kampanjen har ju antal leads som huvudmÄl. NÄgon som har ett tips? Vi har haft besök av Meltwater buzz som Àr ett analysverktyg för social media, men dÀr kan jag bara ta reda pÄ vad folk sÀger om oss i bloggar odyl ej ROI.

För att Äterkomma till gÄrdagens rekord i nyregistreringar sÄ gick det inte ut nÄgot speciellt utskick igÄr. SÄ vart kom alla ifrÄn? MÄnga nyregistreringar visade sig vara spanjorer och vi har ingen marknadsaktivitet dÀr. NÀr jag tittade i Google Analytics sÄ hade vi fÄtt massa besökare frÄn en spansk bilsajt med ett forum. Lustigt. Internet Àr sÄÄ fascinerande.  Kul att det visar sig vara drag i Spanien. Kan detta hÀrledas till vÄra anstrÀngningar i social media? Mja, skulle inte tro det. Jag skulle tippa pÄ att vÄr fantastiska PR-tjejs verk. Hon skickade ut ett mnr (Multimedia News Release) i samband med releasen. Det gick ut till 18 lÀnder varav ett var Spanien. Det Àr första gÄngen som vi testar det hÀr. Om ni kollar in mnr:et sÄ finns det sociala mediaknappar dÀr, sÄ kanske har vi skapa leads genom social media?!

Var gÀrna med i iPhone tÀvligen hÀr.
LÀmna feedback pÄ Projectplace Planner hÀr.

Nej nu Àr det dags för lunch och jag ser med spÀnning fram emot vÄr byrÄs förslag pÄ ny kampanj för vÄrt Team Edition.

Tags: , ,

6 Responses to “Hur utvĂ€rderar vi kampanjer i social media?”

 1. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Anna Says:

  Och bÄde loggenbloggen och MNRen ser jÀttebra ut i min iPhone! Love it!

 2. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Andreas Says:

  Det gĂ„r ju sĂ€tta upp “mĂ„l” i Google Analytics och utifrĂ„n dem kan du vĂ€ldigt enkelt se hur trafiken konverterar till leads. Du kan se ifall trafik frĂ„n bloggar konverterar bĂ€ttre Ă€n trafik frĂ„n banners eller facebook.

  Superenkelt att sÀtta upp och jÀtteenkelt att analysera.

 3. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Matilda Guillem Says:

  Ja just det. DÀr har du rÀtt Andreas. Tack, jag hade inte tÀnkt pÄ det. Tack. DÄ sparar vi en hel del tid.

 4. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Berger Brosa Says:

  Hej Matilda!
  Det Àr sÄ kul att lÀsa din blogg. Du skriver bra och inspirerande!

  Det dÀr med den spanska sajten har att göra med att - om du tecknar upp dig för ett gratisabonnemang pÄ Projectplace [jag tror det heter 'Personal Edition'], sÄ kan du sÀnda ett antal SMS frÄn tjÀnsten utan kostnad.

  Jag tror att mĂ„nga kan upptĂ€cka Projectplaces ‘moln-tjĂ€nst’ genom detta - att kunna sĂ€nda SMS Ă€r ju bara en liten del av allt.
  SjÀlv uppskattar jag dokumenthanteringen. Behöver aldrig lÀngre tÀnka pÄ backupper och var jag lÀgger mina dokument, Excel-filer, foton etc.

 5. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Emelie Says:

  Jag har faktiskt ett bra tips. De har ett analysverktyg som kan analysera social media men de kan Àven analysera facebook! De kan se vad som sÀgs, trander, positiva och negativa.
  De borde du ta kontakt med!
  Maila mig sÄ kopplar jag ihop er!

  /Emelie Smidt

 6. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Mattias Says:

  Hej Matilda,

  Ta gĂ€rna en titt pĂ„ vĂ„r webbplats Omniture’s lösningar. Vi hjĂ€lper kunder att inte bara mĂ€ta besökare pĂ„ webbplatsen men Ă€ven inom andra kanaler som mobil och sociala medier. Vi har tex integrerade lösningar med Facebook och Twitter till vĂ„rt webbanalysverktyg SiteCatalyst. Hör gĂ€rna av dig om du behöver mer information.

  mvh
  Mattias

Leave a Reply