Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 611 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 728 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 425 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 15 Loggenbloggen » Blog Archive » En dag för administration

En dag för administration

Idag Ă€r faktiskt en jĂ€ttetrĂ„kig dag, trots att det Ă€r fredag och solen skiner… Det Ă€r nĂ€mligen administrationsdag. VĂ„r redovisningskonsult hĂ„ller precis pĂ„ med bokslutet och dĂ„ Ă€r det ju massa som ska stĂ€mmas av. Och pĂ„ nĂ„t sĂ€tt Ă€r det alltid nĂ„got som inte riktigt stĂ€mmer och sĂ„ fĂ„r man hĂ„lla pĂ„ och luska kring vart det kan ha blivit lite knas. Det Ă€r ocksĂ„ hĂ€r vi fĂ„r lida lite för att vi inte gör som alla andra. För Ă€ven bokföringsmĂ€ssigt blir det mĂ„nga nya frĂ„gor nĂ€r vi har en affĂ€rsmodell som inte följer mallen.

Det hÀr med redovisning brukar det ju diskuteras en del om i egenföretagar-kretsar. Jag har ju (vid sidan av SIGNERAT.se som ju Àr AB och dÀrför mÄste ha revisor) en Enskild firma för mina frilansuppdrag. Efter tvÄ Är bestÀmde jag mig för att lÀgga ut bokföringen, och det Àr faktiskt vÀrt varenda krona att ha nÄgon att frÄga till rÄds och nÄn som kollar att jag har gjort rÀtt inbetalningar till Skatteverket. Jag sover lite bÀttre om natten av det.

Förutom bokslut sÄ Àr det dessutom dags för den mÄnadsutbetalning till vÄra formgivare, och det tar förstÄs ocksÄ en hel del tid. Det Àr ju inte alla av vÄra idag 213 formgivare som sÀljer nÄgot varje mÄnad, men vi brukar faktiskt betala ut pengar till 40-50 formgivare varje mÄnad - och det Àr jag riktigt stolt över! För det Àr ju det som hela vÄr verksamhet handlar om, att genom att finnas till stötta svenska formgivare sÄ att de kan leva pÄ att göra det de Àr bÀst pÄ.

För att allt detta pappersarbete ska bli lite trevligare sĂ„ brukar jag se till att ha det lite trevligt omkring mig. Oftast sitter jag hemma (vilket jag gör idag ocksĂ„), kanske med altandörren öppen, en kopp nykokt te och en bra spellista pĂ„ Spotify. Jag lĂ€ser mĂ„nga inredningsbloggar, och en av mina favoriter Ă€r Husligheter som förutom bra designinlĂ€gg förgyller varje mĂ„nad med en ny spellista. Septembers spellista heter “I september rodnar löven en smula…” och innehĂ„ller bl a spĂ„r frĂ„n Adele, Elin Sigvardsson, Scarlett Johansson och KT Tunstall. Mycket nöje!

One Response to “En dag för administration”

  1. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Maria pÄ Husligheter Says:

    Kul att du gillar listorna! =)

Leave a Reply