Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 611 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 728 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 425 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 15 Loggenbloggen » Blog Archive » Entreprenörer som inspirerar

Entreprenörer som inspirerar

Therese Albrechtsson fÄr pryda mitt ex av "Mind your own business"

Therese Albrechtsson fÄr pryda mitt ex av Mind your own business

Jag tycker det Àr helt fantastiskt att lyssna pÄ och lÀsa om andra entreprenörer, hur de tÀnker, varför de gjorde som de gjorde och vad det Àr som driver dem. För oavsett vilken bransch det handlar om sÄ finns det alltid nÄgon liten tanke som gÄr att applicera pÄ det projekt eller den frÄgestÀllning jag rÄkar jobba med just dÄ.

Det finns förstÄs massa olika bloggar och böcker att rekommendera, men jag tÀnkte hÄlla mig till tvÄ tips - en bok och en blogg. SÄ kan vÀl ni fylla pÄ med era tips?

Boken jag Ă€r mest nyfiken pĂ„ just nu Ă€r “Mind your own business” - boken dĂ€r Gustaf Oscarsson (entreprenören som fick drakarna att slĂ„ss om att investera i SVTs DraknĂ€stet) har samlat de bĂ€sta tipsen frĂ„n Sveriges mest erfarna entreprenörer. Jag har bestĂ€llt min bok nu och ser fram emot bra höstlĂ€sning! (Bonustips: klipp frĂ„n DraknĂ€stet finns fortfarande pĂ„ SVT Play om du missade det nĂ€r det gick pĂ„ TV).

Bloggen som jag tipsar om Ă€r Disruptive.nu - jag Ă€lskar deras devis “Do what you love and the money will follow”. InlĂ€ggen Ă€r ofta lĂ„nga, vĂ€l genomtĂ€nkta och genomsyras av passion och engagemang för nĂ€tet och för entreprenörsskap.

Men jag vill tipsa om en sak till. Jag har blivit helt fast i det hĂ€r med podcasts, att lyssna pĂ„ program i mobilen nĂ€r jag Ă€r pĂ„ vĂ€g till och frĂ„n jobbet. Sommarprogrammen frĂ„n SR.se Ă€r ju sjĂ€lvskrivna, men ofta lyssnar jag pĂ„ program frĂ„n Mixergy.com - “home of the ambitious upstarts”. Andrew Warner intervjuar amerikanska entreprenörer via Skype och de hĂ€r intervjuerna kan man bĂ„de se som video och ladda ner som mp3-or. De Ă€r ungefĂ€r en timme lĂ„nga och i förra veckan kunde man t ex höra Matt Mullenweg prata om hur han startade Wordpress. Mycket intressant. Visst, en del Ă€r kanske lite vĂ€l amerikanskt, men det finns alltid nĂ„got bra att ta till sig frĂ„n intervjuerna.

Nu lÀmnar jag över till er. Vad vill ni tipsa om?

4 Responses to “Entreprenörer som inspirerar”

 1. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Fredrik / Ebutiken Says:

  Den boken mÄste jag ju bara bestÀlla :) Tack för det tipset! Och pÄ tal om draknÀstet sÄ Àr det helt underbart, jag ska fundera lite pÄ mina pÀrlor att dela med mig av, i skrivandets stund mÄste jag lÀmna stolen och sÀtta mig i bilen! Vi hörs!

 2. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Christian Rudolf Says:

  Tack Maria!

  Skönt att det Àr nÄgon som gillar att jag skriver lÄngt, ett brott mot de flesta bloggregler tror jag ;-)

  Jag kan tipsa om stanford ecorner, dÀr lÀgger de upp podcasts frÄn kÀnda entreprenörer som hÄller semenarier om entreprenörskap:http://ecorner.stanford.edu/

  speciellt denna Àr helt magisk:http://disruptive.nu/2008/11/04/innovationens-moder/

 3. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Maria Richardsson Says:

  Men ibland Àr det ju skönt med nÄn som bryter reglerna! ;-)
  Tack för tipsen, ska kolla nÀr jag Àr klar med dagens administration.

 4. Deprecated: Function ereg() is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php on line 445 Carl Stridsberg Says:
  Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/kses.php on line 947 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/kses.php on line 948

  TÀnkte vÀnda pÄ steken och tipsa om nÄgot som kan inspirera en Entreprenör! ;-)

  Vad sÀgs om en underbar upplevelse som ger ny kraft och mannamod och ett minne för livet?

  Lite finner ni hÀr; http://www.hittaupplevelse.se

Leave a Reply