Entreprenörer som inspirerar

Therese Albrechtsson får pryda mitt ex av "Mind your own business"

Therese Albrechtsson får pryda mitt ex av Mind your own business

Jag tycker det är helt fantastiskt att lyssna på och läsa om andra entreprenörer, hur de tänker, varför de gjorde som de gjorde och vad det är som driver dem. För oavsett vilken bransch det handlar om så finns det alltid någon liten tanke som går att applicera på det projekt eller den frågeställning jag råkar jobba med just då.

Det finns förstås massa olika bloggar och böcker att rekommendera, men jag tänkte hålla mig till två tips – en bok och en blogg. Så kan väl ni fylla på med era tips?

Boken jag är mest nyfiken på just nu är “Mind your own business” – boken där Gustaf Oscarsson (entreprenören som fick drakarna att slåss om att investera i SVTs Draknästet) har samlat de bästa tipsen från Sveriges mest erfarna entreprenörer. Jag har beställt min bok nu och ser fram emot bra höstläsning! (Bonustips: klipp från Draknästet finns fortfarande på SVT Play om du missade det när det gick på TV).

Bloggen som jag tipsar om är Disruptive.nu – jag älskar deras devis “Do what you love and the money will follow”. Inläggen är ofta långa, väl genomtänkta och genomsyras av passion och engagemang för nätet och för entreprenörsskap.

Men jag vill tipsa om en sak till. Jag har blivit helt fast i det här med podcasts, att lyssna på program i mobilen när jag är på väg till och från jobbet. Sommarprogrammen från SR.se är ju självskrivna, men ofta lyssnar jag på program från Mixergy.com – “home of the ambitious upstarts”. Andrew Warner intervjuar amerikanska entreprenörer via Skype och de här intervjuerna kan man både se som video och ladda ner som mp3-or. De är ungefär en timme långa och i förra veckan kunde man t ex höra Matt Mullenweg prata om hur han startade WordPress. Mycket intressant. Visst, en del är kanske lite väl amerikanskt, men det finns alltid något bra att ta till sig från intervjuerna.

Nu lämnar jag över till er. Vad vill ni tipsa om?

4 Responses to “Entreprenörer som inspirerar”

 1. Fredrik / Ebutiken Says:

  Den boken måste jag ju bara beställa :) Tack för det tipset! Och på tal om draknästet så är det helt underbart, jag ska fundera lite på mina pärlor att dela med mig av, i skrivandets stund måste jag lämna stolen och sätta mig i bilen! Vi hörs!

 2. Christian Rudolf Says:

  Tack Maria!

  Skönt att det är någon som gillar att jag skriver långt, ett brott mot de flesta bloggregler tror jag ;-)

  Jag kan tipsa om stanford ecorner, där lägger de upp podcasts från kända entreprenörer som håller semenarier om entreprenörskap:http://ecorner.stanford.edu/

  speciellt denna är helt magisk:http://disruptive.nu/2008/11/04/innovationens-moder/

 3. Maria Richardsson Says:

  Men ibland är det ju skönt med nån som bryter reglerna! ;-)
  Tack för tipsen, ska kolla när jag är klar med dagens administration.

 4. Carl Stridsberg Says:

  Tänkte vända på steken och tipsa om något som kan inspirera en Entreprenör! ;-)

  Vad sägs om en underbar upplevelse som ger ny kraft och mannamod och ett minne för livet?

  Lite finner ni här; http://www.hittaupplevelse.se

Leave a Reply