Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 611 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 728 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 425 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 15 Loggenbloggen » Blog Archive » Sociala mediers roll i demokratiseringsprocesser

Sociala mediers roll i demokratiseringsprocesser

Det har pratats mycket om de möjligheter sociala medier erbjuder kommunikatörer och marknadsförare i att bygga och förstÀrka varumÀrken. De senaste intressanta diskussionerna handlade om hur man mÀter sociala mediers effekter i en kampanj, och termen ROE, Return On Engagement, introducerades som ett alternativ till den klassiska ROI, Return On Investment. Det har inte pratats lika mycket om sociala mediers viktiga roll att sprida demokratin.

En av de 10 mest besökta bloggar i vÀrlden drivs av italienska komikern Beppe Grillo, som sedan slutet pÄ 80-talet blev censurerad i alla italienska TV-kanaler för sina satiriska attacker mot de korrupta politikerna.

Beppe Grillos alla strider
Beppe Grillos alla strider

Beppe Grillos blogg, beppegrillo.it, finns pÄ italienska, engelska och japanska och Àr det starkaste och mest polpulÀra verktyget italienare har för att ta reda pÄ all information som regelbundet göms för allmÀnheten frÄn de italienska medierna, som tyvÀrr inte Àr fria, som det pÄstÄs. Beppe Grillo vÄgar sÀga vad som egentligen hÀnder i ett ruttet politiskt system som Àr lÄngt ifrÄn transparent, och trots att han inte har tillgÄng till de traditionella kanalerna, har han hittat ett stort forum som pÄ en relativt kort tid har blivit enormt uppmÀrksammat, och han har till och med börjat prata om att kandidera i det kommande valet. Italienarnas revansch mot styrd information och lÄtsasdemokrati kommer frÄn webben, rÀttare sagt frÄn sociala medier.

Ett annat exempel pÄ sociala mediers betydelse i demokratihÀnseende kommer frÄn Iran dÀr studenterna twittrade för att organisera demonstrationer av olika slag.

Sociala medier har en stor potential i att sprida information som den stora makten inte vill ska komma ut, och att hjÀlpa demokratiseringsprocesser. Det ska bli otroligt intressant att se vad som hÀnder.

Leave a Reply