Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 611 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 728 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 425 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 15 Loggenbloggen » Blog Archive » Vad gör en interaktionsarkitekt?

Vad gör en interaktionsarkitekt?

Erik, Josef, Martin och Peter Àr interaktionsarkitekter som jobbar tillsammans.

Men interaktionsarkitekter flyger inte flygplan.

Ansvarig för bloggen, min ömsinta övervakare, Miriam, bad mig förklara vad en informations eller interaktionsarkitekt gör. Jag jobbar med det som en anvÀndare möter och upplever i en tjÀnst/webbplats/system. AnvÀndbarhet, user experience anvÀndarvÀnlighet Àr vanliga termer som jag inte ska försöka ge en akademisk definition av. Hur mötet med anvÀndaren/kunden ser ut och hur viktig dennes upplevelse Àr skiljer sig mycket hos vÄra kunder. Gemensamt för dem alla Àr att de har en (nÀstan alltid) digital produkt/tjÀnst dÀr framgÄngen Àr beroende av anvÀndarens interaktion med eller upplevelse av tjÀnsten. Ett exempel Àr Aftonbladet Plus, som i korthet Àr det innehÄll pÄ Aftonbladets webbplats som kostar pengar. DÀr Àr det besökaren/lÀsarens upplevelse och interaktion med innehÄll och tjÀnst som avgör hur villiga de Àr att betala.

I andra projekt jobbar vi med arbetsstödjande system dÀr det av tradition Àr mindre fokus pÄ vad anvÀndaren upplever. DÀr Àr ofta fokus pÄ effektivitet, att undvika fel och att anvÀndaren har en förstÄelse för vad grÀnssnittet faktiskt representerar, t ex hantering av ett Àrende eller styrning av en industrirobot. Men Àven hÀr mÀrker vi en ökad insikt om att Àven effektivitet gynnas mÀrkbart av en positiv anvÀndarupplevelse.

I faktiska arbetsuppgifter brukar det handla om mÄlstyrning, prototyper, kravhantering, leda workshops, mÄlgruppsanalyser och göra anvÀndningstester.

Leave a Reply