Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 611 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 728 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 425 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 15 Loggenbloggen » Blog Archive » FiskmĂ„sar & flatrate

FiskmÄsar & flatrate

 

Fredag, kl 10:38:

Sista dagen med bloggen. I dag vill jag verkligen hinna skriva lite. Men en tuff början. Haft ett möte och det andra skulle ha börjat, men min gÀst tycks försenad sÄ ett litet livstecken hinner jag i alla fall publicera. Tror till och med jag ringer och sÀger att Anders inte behöver stressa.

Annars började dagen med ett samtal till kommunens miljöskyddskontor. Familjen FiskmÄs har uppenbarligen byggt bo pÄ vÄrt hustak och i gÄr blev vi varse att den fÄtt ungar. SmÄ ulliga och söta ungar som trillat ner i trÀdgÄrden och som herr och fru FiskmÄs fullt förstÄeligt bevakar som smÄ aggressiva JAS-plan. Sicket jÀkla liv. Sent i gÄr kvÀll trodde jag att vi flyttat in i en container med fiskrens.

Om kandiadterna till EU-parlamentet tycker sig ha svÄrt att nÄ ut till vÀljarna var tv-debatten i vÄrt vardagsrum extremt talande. Gunnar Hökmark och Marit Paulsen som stumfilm. SisÄdÀr spÀnnande Àven för en politiskt intresserad.

Miljöskyddskontoret kunde dock inte göra sÄ mycket mer Àn tipsa mig om att försöka bÀra ivÀg ungarna i en lÄda till en park. Helst sÄ ömsint som möjligt. Samtidigt sÄ tydligt att herr och fru FiskmÄs ser var jag sÀtter ner ungarna.
Suck. Inget kul uppdrag för en person, som avskydde nÀr kompisars undulater envisades med att försöka borra sig ner i mitt pÄ den tiden ljuslockiga hÄr.

 

GP:s prisbelönta konsumentredaktion har den hÀr veckan granskat mobiltaxor.
Senast i dag om hur svindyrt mobilsurfande utomlands snabbt blir.

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=106&a=499155
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=106&a=498941

Försöker tĂ€nka pĂ„ den faktorn rĂ€tt ofta, men den Ă€r lĂ€tt att “glömma” nĂ€r man mobilsurfar i jobbet pĂ„ en tjĂ€nstemobil.
Var pÄ just en mobilkonferens i Amsterdam tidigare i Är och dÀr var mediaföretagen eniga om att mobilen som mediakanal nÀrmar sig det stora genombrottet, men Àn vÄgar ingen sia om nÀr vallen bryts pÄ allvar.

Fyra - eller fem - nyckelfrÄgor mÄste vara lösta, som vi tolkade förelÀsarna:
* Telefonerna mÄste vara anvÀndarvÀnliga och erbjuda en skön och hÀftig upplevelse.
* Mobil Àr nu! Uppkopplingarna mÄste vara snabba. VÀnta Àr bannlyst.
* Konsumenten mÄste fÄ/ha koll pÄ vad surfandet kostar. GÀrna sÄ lite som möjligt, naturligtvis. (flatrate)
* Alla olika aktörer i mobilens vÀrdekedja mÄste köpa affÀrsmodellen. Det vill sÀga intÀkterna delas pÄ ett sÀtt som kÀnns juste.
* DÀrtill skulle mer standradisering kunna sÀnka utvecklingskostnaderna.

VÄr analys Àr att punkt 1 och 2 Àr uppfyllda. Trean och fyran, som ju hÀnger ihop med GP Konsuments granskning, Àr pÄ gÄng, men mycket ÄterstÄr och sÀg hur fort den utvecklingen gÄr. Jag vet inte.

Mobilen har hur som helst tagit ett fast grepp om oss. Samtidigt, saker tar tid. Har alltid gjort. Bilismens tillvÀxt gick vÀl exempelvis hand i hand med bÀttre vÀgar, relativt sett billigare bilar, ökat vÀlstÄnd, nya behov etcetera.

Fastnade dÀrför lite extra för det hÀr citatet under konferensen:
“Mobilen Ă€r den mest överskattade mediakanalen pĂ„ kort sikt, men den mest underskattade pĂ„ lĂ„ng sikt”.

Utvecklingen Àr hur som helst hur intressant som helst.


Älskar hollĂ€ndsk fotboll.
SÄ en favorittröja.
Köpt i Amsterdam.

Leave a Reply