Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 472 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 487 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 494 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-settings.php on line 530 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 594 Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 611 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 705 Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/classes.php on line 728 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 425 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 623 Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /storage/content/00/166900/loggenbloggen.se/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 15 Loggenbloggen » Blog Archive » Med Alf i tankarna

Med Alf i tankarna

Onsdag 17.23:

Mycket osynligt arbete just nu. Förberedelser, saker som ska knytas ihop. TĂ€nker mycket pĂ„ behovet av förankring, förankring, förankring. Är sĂ„ himla lĂ€tt att vi som jobbar i och nĂ€ra omgörningsprojektet börjar tycka att allting Ă€r sjĂ€lvklart och att vi informerat och informerar till leda.
Det Àr en förrÀdisk fÀlla.

Risken med alla större projekt - tror jag - Àr att nÀr sjÀlva crescendot (stavas det sÄ?) kommer sÄ Àr mÄnga nyckelpersoner redan pÄ vÀg nÄgon annanstans. Av ren utmattning, för att nya uppdrag kallar eller av nÄgon annan orsak.
Det misstaget mÄste vi försöka vaccinera oss emot.
För hur lyckad blir festen om vÀrden/arna Àr inte Àr hemma nÀr gÀsterna vÀl stÄr dÀr taggade och förvÀntansfulla?

NÀ, hÄlla i Àr det som gÀller. Finnas till hands. Kunna fÄnga upp sÄdant som missats. För hur noggranna vi Àn vill och försöker vara kommer vi sÀkert att ha bommat saker.

TÀnker i dessa sammanhang ibland pÄ Alf Svensson, den före detta kd-ledaren. SÀrskilt pÄtagligt blir minnet just under valrörelser nÀr jag ser partiernas annonser för sina dragplÄster. Du vet, tunga kandidater som ska besöka x antal orter i en region under en och samma dag.

Som reporter pÄ GP:s ekonomi- och politikredaktion hade jag uppdraget att bevaka Alf Svensson just under en valrörelsedag. Det var i samband med EU-valet för tio Är sedan. Vi var i Skövde, vi var i BorÄs och konceptet var detsamma oavsett ort. Först höll Alf presskonferens med den lokala pressen pÄ första bÀnk. DÀrefter talade han pÄ det centrala torget.

Vid presskonferenserna satte sig Alf strategiskt framför en tillfÀlligt upptejpad kd-affisch. Fotograferna plÄtade och reportrarna frÄgade. Inga dumma frÄgor alls, men Alf bemödade sig inte nÀmnvÀrt för att besvara sÄ mÄnga av dem. Han parerade rutinerat och talade tÀmligen omgÄende istÀllet om det som han och kd ville ha ut.

SÄ det Alf Svensson kunde citeras pÄ i BorÄs var i mÄngt och mycket detsamma som i Skövde - trots att journalisternas frÄgor skiljde sig Ät.
NÄnstans mÄste han ha varit trött pÄ sina utlÀggningar. Men inför reportrarna var han en ogenerad rÀv, Alf visste att det bokstavligt tar tid att nÄ ut. Minuterna, sekunderna var vÀrdefulla. Det gÀllde att vara uthÄllig och entrÀgen. Till sist kanske hans bild och vision skulle fÄ fÀste.

I omgörningen av gp.se tÀnker vi - i motsats till Alf - verkligen försöka fortsÀtta att svara pÄ frÄgor sÄ bra och snabbt vi kan. Men vad vi kan kopiera hos Alf Svensson Àr uthÄlligheten. Att orka upprepa det vi sagt bÄde en och tio gÄnger, men som oftast Àr nytt eller Ätminstone en nyttig pÄminnelse för mottagaren.

Ty projektet vill att sÄ mÄnga som möjligt ska kÀnna sig delaktiga och informerade. Plus att vi hoppas pÄ en slags fortsatt intern wikipediaeffekt.
Tillsammans har vi störst chans att lyckas med nya gp.se.
Till hjÀlp ska vi ha stora öron och synkade lÀppar.

Leave a Reply